Συνελήφθη 23χρονος διακινητής στον Έβρο

Συνελήφθη χθες (19-11-2019) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολης – Αισύμης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 23χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά το όχημα εντοπίστηκε ακινητοποιημένο σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Κόμαρος, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτό το εγκατέλειψαν επιχειρώντας να διαφύγουν πεζή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό – διακινητή και πέντε μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο συνοδηγός – διακινητής  διέφυγε και αναζητείται. 

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές προωθούσαν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τους μη νόμιμους μετανάστες. 

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος κατηγορείται και για αντίσταση, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.