ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική / «Καλοδεχούμενη η κίνηση πανικού της ΝΔ» – «Δεν φοβόμαστε τίποτα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του πετάει το γάντι στη ΝΔ και απαντά «ας ψηφίσει την πρότασή μας και ας ερευνήσουμε από όπου θέλει»

Πρόσκληση – πρόκληση προς τους βουλευτές της ΝΔ απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστςς Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και «περίεργων» δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll, που βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του απαντά θετικά στην κίνηση πανικού του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε τη διερεύνηση των στοιχείων από το 2015, προκαλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή  του ΣΥΡΙΖΑ και «ας ερευνήσουμε από όπου θέλει».

«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και «περίεργων» δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll, βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη  37.200 ευρώ για τουριστική έκθεση δίνει ο Τοψίδης - Τι έλεγε προεκλογικά

Για πρώτη φορά θα γίνει πράξη το άρθρο 68, παράγραφος 2, του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση με 60 βουλευτές να ζητήσει και με 120 να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης.

Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία.

Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019;

Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;

Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε:

Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση.

Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης. 

Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

 Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;