Σύσκεψη διαμαρτυρίας των αγροτών του Τριγώνου

Σύσκεψη διαμαρτυρίας των αγροτών του Τριγώνου διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 7.30 το απόγευμα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» και ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου, στο Κοινοτικό κατάστημα των Κομάρων.

Αγανάκτηση για χρόνια προβλήματα

Οι διοργανωτές «θεωρούν απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των αγροτών του Τριγώνου που χρόνια τώρα βλέπουν να μην αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στο σιφόνι των Κομάρων από το οποίο εξαρτάται η άρδευση 50 χιλιάδων περίπου στρεμμάτων στο Τρίγωνο».

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Η προβληματική κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους έχει επισημανθεί πολλές φορές στους αρμόδιους των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας από τους οποίους μέχρι τώρα οι αγρότες έχουν εισπράξει “κατά συρροή” ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Η κοροϊδία όμως έχει και τα όριά της. Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης, αλλά και των περιφερειακών διοικήσεων, διαχρονικά είναι τεράστιες. Τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα βρίσκονται κυριολεκτικά σε εγκατάλειψη και αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής που σχεδιάζεται στην ΕΕ και εφαρμόζουν με ευλάβεια οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Διαβάστε ακόμη  O ιδιαιτέρως ενισχυμένος Χατζηδάκης, ο γεωστρατηγικός FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρουμανικό ενδιαφέρον και ο ινδικός “δάκτυλος” για το λιμάνι της Καβάλας

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου καλούν την κυβέρνηση και την Περιφέρεια να αφήσουν τις ψεύτικες υποσχέσεις και άμεσα να παρέμβουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Η κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους αγρότες της περιοχής του Τριγώνου».