Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες που θα ισχύσουν από το Σάββατο

Ο υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Ως εκ τούτου, από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, θα απαιτούνται δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζομένους με δικό τους κόστος.

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test ή PCR προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), φαρμακεία, εκκλησίες.

Ο Θάνος Πλεύρης απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Εντατικοποίηση των ελέγχων στα καταστήματα, διπλασιασμός των προστίμων

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας ότι αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Όπως είπε, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε αυτούς τους λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα. Έλεγχος θα σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει και πιστοποιητικό και η ταυτοπροσωπία, ανέφερε. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και παράλληλα προβλέπεται αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 15 ημέρες. Παράλληλα θα γίνεται πλήρης ενημέρωση στους πολίτες για τα καταστήματα που δεν τηρούν αυτά τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές.

Τι είπε για τους αθλητικούς χώρους

Αντίστοιχα, επειδή έχει παρατηρηθεί ότι σε αθλητικούς χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους, όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, το μέτρο αυτό δεν τηρείται, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Η ποινή θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια, πρόσθεσε.

Enikos