Τα νεροβούβαλα επιστρέφουν στον Έβρο!

Επιστρέφουν τα νεροβούβαλα στο Τρίγωνο του Έβρου! Όπως σημειώνει το ΒΟΡΕΑΣmagazine, πριν μερικούς μήνες η γέννηση ενός βουβαλιού ήταν μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα είδηση, αφού τα γεννητούρια του έγιναν το σύμβολο της επιστροφής των νεροβούβαλων στην περιοχή του τριγώνου Ορεστιάδας, στα Δίκαια.

Σαράντα χρόνια μετά την εξαφάνιση των βουβαλιών από το Τρίγωνο επέστρεψαν με τον πλέον συμβολικό και μεγαλοπρεπή τρόπο. Με την ίδρυση της εκτροφής βουβαλιών δυο δημιουργικών ανθρώπων, του Πέτρου Αργυριάδη και του Ανδρέα Θαλασσοχωρίτη.

Δυο επιχειρηματίες ανήσυχοι και δραστήριοι που συνεχίζουν να επενδύουν στον τόπο τους και ειδικότερα στον πρωτογενή τομέα.

Και δεν ξεκίνησαν απλώς μια μικρή αλλά έστησαν μια μεγάλη εκτροφή με 53 βουβάλια, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν τις αναγκαίες σταβλικές εγκαταστάσεις και κυρίως να βρουν την κατάλληλη τοποθεσία, που δεν είναι άλλη από τον ονομαστό βιότοπο του «Σαζλίκ», στο «έλος της Ψάθας», ανάμεσα στα Δίκαια και στην Πάλλη μέχρι και τη Φτελιά.

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Παπαθανάκης σημειώνει στο άρθρο του ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τα νερά και η λάσπη είναι ο αναγκαίος βιότοπος για τα βουβάλια. Θα είναι καλό θέμα για φωτογράφιση στην περιοχή και στην εκτροφή, που είναι ορατή και από τους ταξιδιώτες του κάθετου οδικού άξονα, που θαυμάζουν τα δυνατά και μεγάλα αυτά ζώα, όταν βγαίνουν πάνω στο μπαίρι για να βοσκήσουν.

Δείτε όλο το υλικό του ΒΟΡΕΑΣmagazin για το θέμα εδώ