Φωτογραφία: protothema.gr

Είναι κάποια πράγματα στην ελληνική πραγματικότητα και στην πολιτική επικαιρότητα που εκεί που νομίζεις ότι έχεις, επιτέλους, αναισθητοποιηθεί, ότι τελοσπάντων τα έχεις δει όλα, έρχονται και σε εκπλήσσουν. Η έκπληξη, βέβαια, δεν είναι σχεδόν ποτέ θετική, μην είμαστε και πλεονέκτες… Πάρτε για παράδειγμα το Θράσος του Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος, με αφορμή τους βιασμούς της 12χρονης στον Κολωνό, και την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει μία επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αναζητά κομματικά οφέλη πάνω σε μία ανθρώπινη τραγωδία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Στην τραγική υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης της δωδεκάχρονης η Ελληνική Αστυνομία έχει δράσει με επαγγελματισμό, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. Οι ένοχοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, η οποία μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι θα πράξει επίσης το καθήκον της.» Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ας πάψει επιτέλους να συκοφαντεί, να διαδίδει ψέματα και να αναζητά κομματικά οφέλη πάνω σε μία ανθρώπινη τραγωδία που αφορά ένα δωδεκάχρονο παιδί. Είναι ντροπή!

Διαβάστε ακόμη  Απάντηση Αντιδημάρχου Φερών για το θέμα των Νεκροταφείων Φερών

Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει απαρέγκλιτα για όλους. Τον εφαρμόζουμε με αυστηρότητα, με πράξεις και το βλέπουν όλοι».

Φυσικά και όταν είναι κυβέρνηση η ΝΔ, η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και η εύλογη ανησυχία του είναι κομματική εκμετάλλευση μίας τραγωδίας. Όταν στην κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και χάνονται πάνω από 100 άνθρωποι στο Μάτι, με τη ΝΔ να ξεσαλώνει (για χρόνια!) κάνοντας σπέκουλα πάνω στους νεκρούς, κι επιβραβεύοντας παράλληλα κάποιους από τους τότε αρμόδιους, δίνοντάς τους θέσεις ευθύνης, είναι απλώς Πέμπτη…