Θαυμάστε την «πράσινη, βιώσιμη, πιο καθαρή από ποτέ» Αλεξανδρούπολη!

Μία πραγματικότητα θλιβερή, πενταβρώμικη, ντροπιαστική είναι αυτή που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, της κατά τα άλλα «πράσινης, βιώσιμης, ευρωπαϊκής, πανέμορφης» πρωτεύουσας του Έβρου που «αλλάζει και αναπτύσσεται». Η καθολική άρνηση της πραγματικότητας έφτασε την παράταξη Ζαμπούκη μέχρι και στο σημείο να χαρακτηρίζει τον δήμο Αλεξανδρούπολης ως «έναν δήμο πιο καθαρό από ποτέ», σε πρόσφατη ανακοίνωσή της!


Τα όμορφα λόγια των τοπικών αρχόντων, όμως, όμορφα καίγονται από εικόνες όπως αυτές που δημοσιεύουμε σήμερα: Κάδοι απορριμμάτων στη «βιτρίνα» της πόλης, στην παραλιακή της οδό, οι οποίοι βρίσκονται σε ΕΜΕΤΙΚΗ κατάσταση. Δεν είναι μόνο το πόσο βρώμικοι είναι, με υπολείμματα τροφών, μέσα-έξω, το ότι ορισμένοι είναι σπασμένοι, η μυρωδιά που αναδίδουν, ιδιαίτερα εν μέσω θέρους, είναι όσο απαίσια μπορεί να φανταστεί κανείς και αποτυπώνεται γλαφυρά στις εκφράσεις και τα σχόλια των περαστικών, Ελλήνων και ξένων.

Διαβάστε ακόμη  Ακίνητη περιουσία 23,7 δισ. ευρώ έχουν οι κάτοικοι ΑΜΘ

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν πλένονται οι κάδοι συχνότερα, δεν λαμβάνουν όμως πειστικές απαντήσεις από τους αρμόδιους. Εξάλλου, τα μέλη της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη (ακόμη και οι … συγγενείς τους) έχουν αρκετές φορές κατηγορήσει πολιτικούς αντιπάλους και τα ύπουλα σχέδια τους για την κατάντια της Αλεξανδρούπολης σε ό,τι αφορά την καθαριότητα.

Καλά τα επικοινωνιακά σόου και οι επίμονες προσπάθειες για να γίνει το μαύρο – άσπρο, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η δημοτική αρχή Ζαμπούκη απέτυχε στη διαχείριση της καθημερινότητας, κι αφήνει πίσω της έναν Δήμο ακόμη πιο ανοργάνωτο και βρώμικο από αυτόν που παρέλαβε.