Θετικός προς τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου ο Υπουργός Υγείας

Θετικός ήταν ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (ΙΣΕ) σχετικά με σοβαρά ζητήματα στις δομές υγείας του νομού μας. Για τα θέματα υγείας συζήτησε με τον υπουργό ο πρόεδρος του ΙΣΕ, Ανδρέας Παπανδρούδης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Τι συζητήθηκε

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε στον υπουργό ότι πρέπει να διευκολυνθεί η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων μονίμων ιατρών στο Κ.Υ. Σαμοθράκης, από τους ήδη υπηρετούντες επί θητεία σε θέσεις Αγροτικών Ιατρών, με τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση, χωρίς να είναι απαραίτητο να παραιτηθούν από τη θέση την οποία έχουν.

Επιπλέον, αναφορικά με το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, έγινε γνωστή στον υπουργό η επιτακτική ανάγκη προκήρυξης και πλήρωσης 3 θέσεων ιατρών (Ακτινολογίας, Ορθοπεδικού, Νευρολόγου) και 3 νοσηλευτριών για τη λειτουργία τρίτης βάρδιας Τεχνητού Νεφρού. Εκτός αυτού, τονίστηκε η ανάγκη να αναβαθμιστεί και να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο ως άγονο τύπου Α’.

Διαβάστε ακόμη  “Αλλεργία” στη δημοσιότητα έχει ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

Παρουσιάστηκαν, τέλος, τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Δικαίων (έλλειψη προσωπικού), Ορεστιάδας, και Σουφλίου, καθώς και τα προβλήματα που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς του Ν. Έβρου.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΕ: «η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, και ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις του συλλόγου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και να απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για τη δυνατότητα υλοποίησής τους.»