«Τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη. Πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές»

Σκληρή επίθεση προς τον κ. Γεραπετρίτη εξαπέλυσε στην αρχή της δευτερολογίας του ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «έκανε τον ψόφιο κοριό» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο ίδιος σηκώνοντας το γάντι αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που τον κάλεσε να καταθέσει ο πρωθυπουργός. απάντησε ότι «τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη. Πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής και απαλλαγής της δημοκρατίας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι «είστε ο μόνος που τόλμησε να παρακολουθήσει εκλεγμένο βουλευτή ή ευρωβουλευτή».

«Το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να πείτε τον λόγο εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης είναι παιδικό» τόνισε Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι οι αλλαγές που έκανε η ΝΔ με πρόσχημα την αυστηροποίηση της ρίψης μολότοφ έγινε «για να δώσετε τη δυνατότητα ασυλίας σε δεκάδες υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη που είχαν ανοιχτές κακουργηματικές υποθέσεις και για να δώσετε την δυνατότητα αποδέσμευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ  που ήταν δεσμευμένα από “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”. αυτό ερευνούσε ο Κουκάκης».

Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει συγκεκριμένα πότε έμαθε για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη και τόνισε: «Κύριε Μητσοτάκη πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και τώρα προσπαθείτε ματαίως να ανακαλύψετε αντιπερισπασμούς και φτηνές δικαιολογίες» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να διενεργήσει ξεχωριστή εξεταστική, αναφορικά με ενδεχόμενες παρακολουθήσεις, μόνο για τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη  “Μυρίζει” η απουσία Κοπελούζου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

«Είστε ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, αυτό έχει καταγραφεί», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για αγωνιώδη προσπάθεια του πρωθυπουργού να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Ο ίδιος αναφορικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια χάρη στη ΝΔ δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «υποκλοπέας συνδιαλέξεων να είστε αλλά και υποκλοπέας της εξόδου από τα μνημόνια δεν μπορείτε να είστε».

Ο Αλ.Τσίπρας ζήτησε την άμεση κατάργηση του αρ. 87 του νόμου 4790 του 2021 για την ΑΔΑΕ ταυτόχρονα ο τόνισε ότι πρέπει να οριστεί νομοθετικά η έννοια της εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα. «Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τεκμηριωμένη αιτιολογία των εισαγγελικών διατάξεων που αφορούν λόγους εθνικής ασφάλειας» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η έγκριση για παρακολούθηση να μην γίνεται από εισαγγελικό λειτουργό ενταγμένο στην ΕΥΠ, αλλά από ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς. Η επιλογή του διοικητή της ΕΥΠ πρέπει να γίνεται με διαδικασία που θα συμμετέχει ουσιαστικά η επιτροπή Θεσμών και η ΑΔΑΕ. Ενίσχυση της ΑΔΑΕ με επιστήμονες και τεχνικά μέσα.

ΠΗΓΗ: avgi.gr