Βενιζέλος, Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Καμπαγιάννης και Πανούσης αποκάλυψαν ότι ο Μητσοτάκης ειναι συνώνυμος του ψεύδους και της διαστρέβλωσης.

Πρωτοφανής διασυρμός για πρωθυπουργό έλαβε χώρα σήμερα με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υποστήριξε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρώην συνεργάτες του τον έχουν καταγγείλει για παρακολουθήσεις.

Για κακή του τύχη τρεις εξ αυτών, τον διέψευσαν με ηχηρές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ξεκάθαρα: «Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ» ενώ έβαλε κατά των τρολ της ΝΔ που διακινούσαν ανάλογα ψέματα. 

Ο Γιάννης Πανούσης είπε: «Δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος»

Διαβάστε ακόμη  Εβροφάρμα: Ένα παράδειγμα εφαρμογής του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας

Η Νάντια Βαλαβάνη είπε: πως «δεν είχε ένδειξη για παρακολουθήσεις ή για προσωπική της παρακολούθηση»

Ωστόσο και σε έτερο ζήτημα, στον ισχυρισμό του πως λόγω των ενεργειών της ΕΥΠ καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέστη εξευτελιστικές διαψεύσεις.

Ο μεν Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Δεν είχαν τεθεί οι βουλευτές της ΧΑ υπό προηγούμενη παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Εκ των υστέρων ήρθη η προστασία των εξωτερικών στοιχείων των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν κάνει μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι ανάμεσα τους και βουλευτές.

Ο δε Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είπε: «Στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε “νόμιμη επισύνδεση” των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα».

ΠΗΓΗ: avgi.gr