Τι γνωρίζουμε για τα περιστατικά ηπατίτιδας – Η ενημέρωση από το υπουργείο 

Περισσότερο φως έριξε η καθηγήτρια Β. Παπαευαγγέλου στην υπόθεση με τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά.

Το θέμα έχει αρχίσει και παίρνει διαστάσεις στην Ευρώπη και, όπως ήταν αναμενόμενο, η κ. Παπαευαγγέλου ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας δεν συνδέονται με τον κορονοϊό ή με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά πιθανότατα με κάποιον άλλον αδενοϊό.

Εξηγώντας σημείωσε ότι το φαινόμενο ενδεχομένως συνδέεται καθώς υπάρχει ένα κενό ανοσίας στα μικρά παιδιάς, πιθανόν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων των προηγούμενων δύο ετών. «Τα παιδιά που είναι 2 – 3 ετών έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια σε αποστειρωμένο περιβάλλον, αυτό έχει αλλάξει σημαντικά την οικολογία και δεν αποκλείεται τα “χρωστούμενα να έρθουν μαζεμένα”» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Θάνος Πλεύρης έσπευσε να δηλώσει ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε επίπεδο καταγραφής και σε επίπεδο αντιμετώπισης.

Σημειώνεται ότι, προς το παρόν, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό στη χώρα μας, ενώ στην Ευρώπη τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Μ. Βρετανία.

Χθες το ECDC τοποθετήθηκε για το ζήτημα σε εκτενή ανακοίνωσή του.

Πηγή / efsyn.gr