Την Παρασκευή 26 Μαΐου ξεκινούν για τους πεζούς οι βόλτες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

Από αυτήν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση 126/2023 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και της στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων από τις 26 Μαΐου 2023 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών ημερών αλλά και των Σαββατοκύριακων κατά τις ώρες 20:00 έως 01:00 στους ακόλουθους δρόμους, για τους οποίους έχουν εγκριθεί και ισχύουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – παρεμβάσεις (περιοδικές πεζοδρομήσεις), έπειτα από την σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

Στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος, από τον χώρο στάθμευσης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» έως και την οδό Κύπρου και στα δύο ρεύματα διέλευσης, στην οδό Ζαρίφη, από την οδό Σωκράτη Οικονόμου έως και την οδό Β. Αλεξάνδρου, καθώς το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομος, σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο Αλεξανδρούπολης, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Στην οδό Κουντουριώτου, από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ειρήνης, το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομος και στην οδό Δικαστηρίων, από την οδό Καραϊσκάκη έως και την οδό Ψαρών και από την οδό Τζαβέλλα έως την οδό Αθ. Διάκου.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενημέρωσης για την τεχνητή νοημοσύνη σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου

Κατά τον ανωτέρω περιγραφόμενο χρόνο της πεζοδρόμησης των προαναφερθέντων οδών, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων. Κατά τον χρόνο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς, καθώς αυτές εμπίπτουν στον Κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμων (35/2020 ΑΠΖ), ο τρόπος πρόσβασης και χρήσης τους από μόνιμους κατοίκους, οχήματα Φ/Ε, έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ), ΑΜΕΑ κλπ, ορίζεται, όπως προβλέπεται από τον νόμο.