Τισιφόνη: Το κουτόχορτο, ο διπλωμάτης Βουρδόλης και το ΚΤΕΛ μονίμως στην θέση του

Κουτόχορτο (το)

φανταστικό χόρτο που υποτίθεται ότι όποιος το τρώει αποβλακώνεται

Θυμάστε κάποτε που στην «καρδιά» του Δημαρχείου της Αλεξανδρούπολης υπήρχε ένας κήπος με μία μεγάλη μπανανιά; Η μπανανιά μπορεί να ξεριζώθηκε, πλέον, όμως, στο δημαρχιακό μας μέγαρο, κάπου, κρυφά, φύεται ένα άλλο, εξίσου δημοφιλές, αν και αμφιλεγόμενο φυτό.

Το λεγόμενο «κουτόχορτο».

Και πρέπει να είναι μία καλλιέργεια που αποδίδει εξαιρετικά, μια και η δημοτική αρχή αποφάσισε, με αφορμή το θέμα της Κύπρου, να μας το ταΐσει με τα κιλά.

Έφερε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο, την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων της πόλης. Τι προτείνει να αλλάξει, λοιπόν; Μήπως να μπει περισσότερο πράσινο και παγκάκια; Μήπως τη θεσμοθέτηση  μέτρων για τα τραπεζοκαθίσματα, προς όφελος των καταστημάτων, αλλά κυρίως, των πεζών;  Όχι, καλέ, μην είστε μη πρωτότυποι. Είπαμε, εμείς έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία, αντί να κάνουμε νέους πεζόδρομους, να καταργούμε τους υπάρχοντες.

Πρότεινε λοιπόν, να μπορούν οχήματα, επί 24ωρης βάσης ή περιοδικά, να διέρχονται από τους πεζόδρομους, χωρίς όμως δικαίωμα στάσης ή στάθμευσης, όλα κι όλα ! Μην είμεθα και πλεονέκτες!

Παρά το γεγονός ότι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν ευθέως το Δήμαρχο ότι όλη η φασαρία γίνεται για την Κύπρου, εκείνος είπε πως η απόφαση και η αλλαγή κανονισμού αφορά όλους τους πεζόδρομους. Ακόμα χειρότερα δηλαδή, όπως του είπαν, αφού, έτσι, κινδυνεύουν όλοι οι πεζόδρομοι να γίνουν πάλι δρόμοι. Όχι, παρανοήσατε, η απάντηση. Μα, γιατί, τότε, να πάρουμε αυτή την απόφαση, τώρα, καλοί μου άνθρωποι; Ε να, επειδή μόνο όταν δημοσιευθεί η αλλαγή κανονισμού στο ΦΕΚ, μπορούμε να μιλήσουμε και για την Κύπρου, που θα δούμε αν μπορούμε να την ανοίξουμε πάλι για τα αμάξια, δοκιμαστικά, με πορτοκαλί φανάρι και πράσινα άλογα.

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε το θέατρο του παραλόγου. Το κουτόχορτο με τα τσουβάλια. Άλλωστε, όπως είπε ο κύριος Ζαμπούκης, δεν τον ενδιαφέρουν οι αριθμοί (δλδ η κυκλοφοριακή μελέτη εν προκειμένω, που μετά από ενδελεχή έρευνα του κυκλοφοριακού φορτίου της Κύπρου, σε διαφορετικές μέρες, ώρες κι εποχές, προέκυψε ότι αυτό είναι ελάχιστο) αλλά οι άνθρωποι, κι ότι οι άνθρωποι, «έχει την αίσθηση» πως θέλουν να ανοίξει πάλι η Κύπρου. Εγώ, με αυτή τη λογική, δεν μπορώ ούτε να ασχοληθώ, ούτε να συγκρουστώ.

Η αλήθεια είναι από το ίδιο χόρτο μας τάιζαν όλοι οι προηγούμενοι για το ότι το ΚΤΕΛ θα φύγει από το κέντρο της πόλης. Και ναι όντως είχε δίκιο ο Ζαμπούκης να λέει στον Λαμπακη ότι πέρασε και είναι ακόμη εκεί στη θέση του. Τσεκαρισμενο πέρασα και εγώ…

Ο πειστικός κύριος Βουρδόλης

Πάνω που ο Βαγγέλης Μυτιληνός ήταν έτοιμος να ψηφίσει κατά στην πρόταση Ζαμπούκη και να μην έχει καμία ελπίδα να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, σηκώθηκε ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βουρδόλης για να του εξηγήσει εκ του σύνεγγυς κάποια πράγματα και να κάμψει τις πολύ εύλογες ενστάσεις του. Δεν ξέρω τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους, πάντως ο κύριος Μυτιληνός πείστηκε και τελικά υπερψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής. Μετά από αυτό, προτείνω να αξιοποιήσουμε τον κύριο Βουρδόλη σε διπλωματικό πόστο, για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων, γιατί όχι. Ας αρχίσουμε από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, γιατί πολύ ριγμένοι είμαστε και χρειάζεται επιτέλους να πάρουμε τα μέτρα μας.

Αδιάβαστοι

Με τους πεζόδρομους μπορεί να μην ξέρουμε τι θα γίνει, πάντως, το βέβαιο συμπέρασμα από τη συνεδρίαση – τραγωδία, ήταν ότι όλοι είναι αδιάβαστοι, αναφορικά με τον Κλεισθένη. Το να μετράμε 2 και 3 φορές τις ψήφους έχει ξανασυμβεί, το συνηθίσαμε, να μην ξέρει όμως κανείς εκεί μέσα τι γίνεται σε περίπτωση ισοψηφίας, είναι θλιβερό. Παρά το φιάσκο με τον προϋπολογισμό, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κανείς δεν βρήκε λίγο χρόνο να διαβάσει αυτόν τον ρημαδιασμένο τον νόμο; Είμαστε σοβαροί; ΟΧΙ, δεν είμαστε. Κρίμα! 

Ταλέντο 

Είναι πάντως πολύ αστείο να μιλά κανείς για «παραπληροφόρηση» και να κατηγορεί διαρκώς τα ΜΜΕ, όταν την ίδια στιγμή ο ίδιος διαδίδει ψέματα και δήθεν «ασφαλείς πληροφορίες» που γέννησε η φαντασία του η πλανεύτρα. Επειδή, όμως, έχει προϊστορία με φανταστικά έργα και προτάσεις, δεν τον παρεξηγούμε, απλά θα του προτείνουμε, για να μην χάνει το χρόνο του, κι εμείς τον δικό μας, να κάτσει να γράψει κανένα σενάριο για το Netflix. Κρίμα τέτοιο ταλέντο να σπαταλιέται στην αυτοδιοίκηση.

Πες το μ’ ένα τραγούδι

Από την άλλη, είχαμε την εμφάνιση του ανεξάρτητου, πλέον, δημοτικού συμβούλου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, μετά τη διαγραφή του από τον κ. Λαμπάκη. Μάλιστα, συνέχισε να κάθεται στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης, αντί να πάει απέναντι, μαζί με τον επίσης ανεξάρτητο Παύλο Μιχαηλίδη. Πάντως, από την επιστολή ανεξαρτητοποίησης που ανέγνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν το πολύ 2 σειρές, συμπεράναμε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, άλλωστε ο κύριος Αρβανιτίδης, όπως προκύπτει από το λογαριασμό του στο fb προτιμά να μιλά… με τραγούδια.

Good night(ίδης) and good luck

Πάει και ο Γιάννης Ναϊτίδης, αποτελεί παρελθόν από την παράταξη Λαμπάκη, μετά την υπερψήφιση της πρότασης της δημοτικής αρχής για τους πεζοδρόμους. Το παρασκήνιο έλεγε εδώ και καιρό ότι υπάρχει απομάκρυνση της μίας πλευράς από την άλλη πλευρά και τούμπαλιν, ενώ στο παρελθόν είχαν ειπωθεί και λόγια που κάποιοι πήραν κατάκαρδα…  όπως τελικά αποδείχθηκε.