Τμήμα Βιοπληροφορικής στην Αλεξανδρούπολη και Διατροφολογίας – Διαιτολογίας στο βόρειο Έβρο προτείνει το ΔΠΘ

Την ίδρυση τμήματος Βιοπληροφορικής για την Αλεξανδρούπολη και Διατροφολογίας-Διαιτολογίας για Διδυμότειχο ή Ορεστιάδα πρότεινε ο πρυτανεύων του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στην οποία συμμετείχε και νεοεκλεχθείς πρύτανης του ιδρύματος Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στο Ράδιο Χρόνος 87.5fm ο κος Τουλουπίδης και σημείωσε ότι εκτός του κου Γαβρόγλου, παρέστη και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου και συζητήθηκε εκτενώς ο “αναπτυξιακός προγραμματισμός του ΔΠΘ”. Ο υπό συζήτηση προγραμματισμός προβλέπει για την Κομοτηνή την ίδρυση τμημάτων Εργοθεραπείας και Ψυχολογίας, ενώ όπως είπε ο κος Τουλουπίδης “προσθέσαμε και τρία νέα τμήματα για τα οποία ήταν επίσης θετικός ο υπουργός -ένα τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πλούτων στην Ξάνθη, ένα τμήμα Βιοπληροφορικής στην Αλεξανδρούπολη και ένα Διατροφολογίας – Διαιτολογίας στον Έβρο (Ορεστιάδα ή Διδυμότειχο)”. Τα νεότερα για αυτή την αναδιάρθρωση του ΔΠΘ αναμένονται τον Οκτώβριο, οπότε και θα προχωρήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση και για άλλα πανεπιστήμια.
Παρά το γεγονός ότι ο κος Γαβρόγλου στέκεται θετικά απέναντι στις σχεδιαζόμενες αλλαγές “στο μόνο κομμάτι που υπάρχει πρόβλημα απ’ ό,τι μας είπε ο υπουργός είναι τα μέλη ΔΕΠ -στους διδάσκοντες δηλαδή και στο διοικητικό προσωπικό” λέει ο κος Τουλουπίδης. Επιπλέον, ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει και τη δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, για το οποία όμως δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς κατά την εκτίμηση του κου Τουλουπίδη “πρέπει να έχουν βρει κάποιο ΕΣΠΑ και είναι ένθερμοι να τα στηρίξουν”.
Ο υπουργός πάντως έδειξε πως τον απασχολούν οι αναταράξεις που άφησε το προηγούμενο διάστημα στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΠΘ η υπόθεση Καραμπίνη. «Ο υπουργός θέλει από Σεπτέμβριο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο πανεπιστήμιό μας», υπογραμμίζει ο κος Τουλουπίδης που έχει πάρει την πρωτοβουλία «να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις μηνύσεις, να σταματήσει ο δρόμος προς τα δικαστήρια. Αυτό δεν δείχνει καλή εικόνα για το πανεπιστήμιό μας και έχει ένα αντίκτυπο γενικότερα».

Διαβάστε ακόμη  «Ασπίδα» επιστημόνων και πολιτών κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων