Το Αθηνόραμα προτείνει γεύσεις Αλεξανδρούπολης!

Σταυροδρόμι πολιτισμών, η Θράκη είναι αποκάλυψη, σε κάθε της γωνιά. Πόλεις με άρωμα Ελλάδας κι Ανατολής, ξεχωριστά μνημεία, παρθένα δάση και μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι συνθέτουν ένα πολυπολιτισμικό παζλ. Βασικό κομμάτι της εμπειρίας είναι χωρίς αμφιβολία η κουζίνα του τόπου που σε κερδίζει με την ποικιλομορφία αλλά και την πίστη στην παράδοση, αναφέρει σε αφιέρωμά του το Αθηνόραμα.

Μεταξύ άλλων σημειώνει “Πολύ καλές ψαροταβέρνες αλλά και μαγαζιά που ειδικεύονται στο κρέας, μοντέρνα all-day στέκια και, βέβαια, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και γλυκά φτιάχνουν το γευστικό χάρτη της περιοχής”.

Η Αλεξανδρούπολη πρώτη πρόταση για τη Θράκη

“Φτάνοντας στην πρωτεύουσα του Έβρου αξίζει να αφήσετε το αυτοκίνητο για να περπατήσετε στον κεντρικό δρόμο της πόλης αλλά και στα κάθετα στενά που οδηγούν στη μεγάλη παραλιακή λεωφόρο. Περπατώντας θα ανακαλύψετε το μικρό αλλά όμορφο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης που στεγάζεται σε κτίριο του 1899, τα μαγαζάκια με τα περίφημα μεταξωτά Σουφλίου, cozy καφέ, ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία, ζαχαροπλαστεία με σοροπιαστά – από μπακλαβάδες και κανταΐφια μέχρι σουτζούκ λουκουμ. Θα συναντήσετε τους Αλεξανδρουπολίτες να χαλαρώνουν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και τους γύρω δρόμους, ιδιαίτερα όταν το θερμόμετρο πέφτει” σημειώνει μεταξύ άλλων το Αθηνόραμα.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ