Το κέντρο της Αλεξανδρούπολης στο top-5 των καλύτερων πόλεων για να ζεις!

Ενδιαφέρον προκαλούν τα πρόσφατα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας του Spitogatos Insights με τη συμμετοχή παραπάνω από 10.000 χρηστών του spitogatos.gr. Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε αξιολογήσεις χρηστών για διάφορες περιοχές της χώρας σε σχέση με κριτήρια που επηρεάζουν τη διαμονή σε αυτές, όπως είναι η ασφάλεια, η διασκέδαση, η πρόσβαση σε σχολεία και πάρκα, αλλά και η φιλικότητα προς τα κατοικίδια

Οι 10 περιοχές (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης) με τις υψηλότερες αξιολογήσεις από τους χρήστες είναι το κέντρο της Κομοτηνής, η Πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαμάτας, των Σερρών και το κέντρο της Βέροιας.

Χρήστες που αναζητούν κατοικία αναφέρουν ότι αξιολογούν ως ασφαλείς τις ακόλουθες περιοχές: το κέντρο της Κατερίνης, το κέντρο των Τρικάλων, την Πόλη της Ρόδου, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης και τη Χώρα της Κέρκυρας.

Διαβάστε ακόμη  Στο πρώτο Sprint Aquathlon στο Ηράκλειο της Κρήτης δυο Εβρίτες αθλητές

Οι περιοχές που ψηφίστηκαν ως πιο φιλικές για τους πεζούς είναι και το κέντρο των Ιωαννίνων, της Βέροιας, της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο της Λάρισας, το κέντρο των Σερρών και το κέντρο των Τρικάλων.

Οι περιοχές που έλαβαν υψηλή αξιολόγηση για την πρόσβαση που προσφέρουν σε χώρους πρασίνου είναι τα Κάτω Ιλίσια, η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το κέντρο της Αργυρούπολης και το Καλαμάκι στα Νότια Προάστια της Αθήνας, το κέντρο των Βριλησσίων στα Βόρεια, η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη και το κέντρο της Αλεξανδρούπολης στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πιο χαμηλά έχει βαθμολογηθεί η Αλεξανδρούπολη σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση και τη φιλικότητα προς τα κατοικίδια.