Το σχολείο της Παλαγίας που ήταν προεκλογικά έτοιμο…Τελικά θα είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα!

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και περίπου ένα μήνα πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο Δήμαρχος Γιαννης Ζαμπούκης μας ενημέρωνε μέσα από ένα βιντεάκι ότι το Δημοτικό Σχολείο της Παλαγίας, το οποίο υπέστη σοβαρές καταστροφές από τη φωτιά του Αυγούστου ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρους μαθητές!

Δύο μήνες αργότερα, το σχολείο με την πρώτη δυνατή μπόρα παρουσίασε προβλήματα με εισροή υδάτων. Το έτοιμο κατά τα άλλα σχολείο, που τελικά δεν ήταν έτοιμη η στέγη του… 

Μετά από τα παράπονα γονέων που προκάλεσαν και σχετική ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου  Φίλιππος Κετίκογλου έσπευσε να μιλήσει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, και μάλιστα ήταν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, « φανερά ενοχλημένος για όσα διέρρευσαν και θέλησε να δώσει την ακριβή εικόνα που επικρατεί, επειδή, όπως είπε, οι πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα ότι μπαίνει νερό στο σχολείο και ότι οι γονείς είναι ανάστατοι, δεν ισχύουν»!

Δεν ισχύει ότι η στέγη πήρε νερά; Ότι το σχολείο δεν ήταν έτοιμο από τον Σεπτέμβρη ακόμα; Τότε γιατί, όπως είπε στη συνέχεια οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες; Το ρεπορτάζ που βασίστηκε στις δηλώσεις του κυριου Κετίκογλου αναφέρει πως «ήδη έχουν τοποθετηθεί η ξυλεία, το ξύλινο πέτσωμα και το  ασφαλτόπανο, ενώ υπολείπεται η μόνωση της ταράτσας, ώστε σε δυο εβδομάδες η στέγη να είναι καθ’ όλα έτοιμη. (σ.σ. «καθ’ όλα έτοιμη», επομένως μέχρι τώρα ήταν μερικώς έτοιμη)

Διαβάστε ακόμη  Έφυγε σε ηλικία 73 ετών ο Σάββας Σαλγκάμης, της γνωστής επιχείρησης αρτοποιίας “Σαλγκάμης”

Μάλιστα, δήλωσε πως οι κτιριακές εργασίες  του σχολικού συγκροτήματος αναμένεται να ολοκληρωθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι αλλαγές των κουφωμάτων στα παράθυρα, αλλά και η θερμομόνωση της πρόσοψης του κτιρίου, ώστε να είναι καθ’ όλα άρτιο. Στον προγραμματισμό έχουν προστεθεί εργασίες στο προαύλιο του σχολείου οι οποίες θα ολοκληρωθούν αργότερα.

Και το ερώτημα παραμένει: Με όλες αυτές τις εκκρεμότητες που ακόμη και σήμερα, τέλη Νοέμβρη, δεν έχουν λυθεί, τι νόημα (πέρα από το προφανές) είχε το βιντεάκι του κυριου Ζαμπούκη τον Σεπτέμβριο στο οποίο δήλωνε πως το σχολείο ήταν ΕΤΟΙΜΟ για τους μαθητές;