«Τρέμουν» οι Τούρκοι μήπως οι Αμερικανοί στήσουν βάση στη Σαμοθράκη

Η γεωγραφική θέση της Σαμοθράκης είναι προφανώς «αγκάθι»

Η ολοένα αυξανόμενη συνεργασία ΕλλάδαςΗΠΑ και η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Θράκη (κυρίως στην Αλεξανδρούπολη), φαίνεται ότι ενοχλεί σφόδρα την Τουρκία, η οποία μέσω της εφημερίδας Sozcu κάνει λόγο για δημιουργία βάσης των ΗΠΑ και στη Σαμοθράκη.

Όπως μεταφέρουν τα tourkikanea.gr, η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εξοπλίσουν τη Σαμοθράκη και να στήσουν εκεί βάση και μάλιστα, ανώτατοι αξιωματικοί, «που συγκέντρωσαν χιλιάδες στρατό και στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης της δυτικής Θράκης πού βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουρκία», μαζί με αξιωματούχους του ΓΕΣ έκαναν επιθεώρηση στο νησί.

Η γεωγραφική θέση της Σαμοθράκης είναι προφανώς «αγκάθι» για τη Sozcu, που γράφει σχετικά: «Στη Σαμοθράκη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 μιλίων από την Ίμβρο  που βρίσκεται σε απόσταση 12 μιλίων από το Τσανάκκαλε, αναφέρεται πώς σχεδιάζεται να γίνει μία πίστα ελικοπτέρων εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία και σύγχρονη υποδομή. Ο διευθυντής της πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας Γεώργιος Δριτσάκος και ο διευθυντής αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης μαζί με μηχανικούς έκαναν επιτόπιες έρευνες στο νησί».

Διαβάστε ακόμη  Ευρωεκλογές 2024: Οι 42 υποψήφιοι του «Κόσμου»

Σύμφωνα με τους Τούρκους, από την πίστα ελικοπτέρων (που θα εκσυγχρονιστεί και θα μεγαλώσει) που θα λειτουργεί επί 24 ώρες θα επωφεληθούν καταρχήν οι στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ.

NewsBreak