Σπουδαία επιστημονική διημερίδα στην Αλεξανδρούπολη φέρνει ο καθηγητής του ΔΠΘ Ι.Κοτσιαννίδης

H καρδιά της Αιματολογίας ξαναχτύπησε στην Αλεξανδρούπολη στις 31/5 &1/6 στη διημερίδα της Αιματολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. με τίτλο «Ενσωματώνοντας το μοντέρνο στο κλασσικό: Νεότερες εξελίξεις στη βιολογία και θεραπεία των αιματολογικών νόσων».

Μετά από δύο χρόνια η καρδιά της Αιματολογίας ξαναχτύπησε στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου στη διημερίδα της Αιματολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. με τίτλο  «Ενσωματώνοντας το μοντέρνο στο κλασσικό: Νεότερες εξελίξεις στη βιολογία και θεραπεία των αιματολογικών νόσων».

Η αφρόκρεμα της Αιματολογικής κοινότητας της χώρας ήταν παρούσα εκθέτοντας γλαφυρά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Αιματολογίας  Έντονη ήταν και η παρουσία νέων Αιματολόγων και Βιολόγων οι οποίοι με ενθουσιασμό και σοβαρότητα απέδειξαν πως, παρά την κρίση, η επιστημονική κοινότητα της χώρας μεγαλουργεί και κρατά την τόσο πολύτιμη «μαγιά» της. Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η διάλεξη του καθηγητή του Imperial College στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου, κ. Τάσου Καραδημήτρη, ο οποίος παρουσίασε την πρωτοποριακή ανακάλυψη του στο χώρο της ανοσοθεραπείας του καρκίνου, τα γενετικά τροποποιημένα ΝΚΤ λεμφοκύτταρα (CAR ΝΚT-cells – chimeric antigen receptor T-cells). Η συμμετοχή και ο μεγάλη και ο ενθουσιασμός διάχυτος σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και σύνεδροι και ομιλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αλεξανδρούπολη για την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμη  Τρένα: Φιάσκο Γεραπετρίτη - Βάλτωσε το σχέδιο για πρόσθετα δρομολόγια από Δευτέρα

Ανάλογη επιτυχία είχε και η ενημερωτική εκδήλωση για τη θαλασσαιμία που έλαβε μέρος το Σάββατο 1 Ιουνίου και διοργανώθηκε από την Αιματολογική κλινική και τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας. Έμπειροι ομιλητές παρουσίασαν με απλότητα μείζονα ζητήματα αντιμετώπισης της Θαλασσαιμίας. Η αλληλεπίδραση με το κοινό ήταν τόσο ζωηρή και ενθουσιώδης ώστε να παρατείνει την εκδήλωση αρκετή ώρα μετά την προβλεπόμενη λήξη!

Αναλυτικά παρακάτω όλο το πρόγραμμα της διημερίδας :


http://hematology-pgna.gr/wp-content/uploads/2021/05/diimeridamay2021.pdf