Β. Μαυρίδης για φεστιβάλ Άρδα: «Δεν ζημιώθηκε ούτε με 1 ευρώ ο Δήμος Ορεστιάδας»

Άλλο ένα Φεστιβάλ Άρδα, για αυτό το καλοκαίρι, πέρασε στην ιστορία. Ως είθισται, δεν έλειψαν, τόσο πριν ,όσο και μετά τη διεξαγωγή του, τα αρνητικά σχόλια για τους καλλιτέχνες που φιλοξενήθηκαν, αλλά και για το οικονομικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης για τα ταμεία του Δήμου. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, αντίστοιχο κλίμα επικρατεί και για τη Γιορτή Κρασιού στην Αλεξανδρούπολη.

Το προηγούμενο διάστημα, υπήρξαν κάποιες αναφορές από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, σχετικά με τη μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ εσόδων και εξόδων από το Φεστιβάλ. Μάλιστα, υπήρξαν εκτιμήσεις ότι ο Δήμος «μπήκε μέσα» για ποσό που αγγίζει τις 100.000 ευρώ.

Μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αντέκρουσε αυτές τις εκτιμήσεις, λέγοντας πως «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, τα πραγματικά μεγέθη και κόστη της διοργάνωσης είναι αναρτημένα στη Διαύγεια και θα τα καταθέσουμε επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο».

Αναφορικά με το ποσό των 100.000 ως ‘μαύρη τρύπα’ από τη διοργάνωση, ο κ. Μαυρίδης σημείωσε πως όσοι τα λένε αυτά δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα, αφού αγνοούν το τεράστιο, όπως είπε, χρηματικό ποσό, που εξασφάλισε ο Δήμος από χορηγίες και ενοικίαση των εγκαταστάσεων από ιδιώτες.

«Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι ότι το φεστιβάλ του Άρδα δεν ζημίωσε τους δημότες και το Δήμο ούτε με ένα ευρώ… το αφήγημα ορισμένων για μαύρες τρύπες καταρρέει», επισημαίνοντας πως «ο Δήμος διαθέτει κάθε χρόνο 500.000 ευρώ για δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού και αυτό, κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν».