Βαρουφάκης: Παραδομένη στα «γεράκια» των ΗΠΑ η Αλεξανδρούπολη

«Η  Αλεξανδρούπολη τόσο όσον αφορά το λιμάνι όσο και το αεροδρόμιο, έχει παραδοθεί στα γεράκια των ΗΠΑ. Έχει μετατραπεί σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ιδίως τώρα με αυτό τον φρικτό πόλεμο στην Ουκρανία. Ουσιαστικά έχουν βάλει την Αλεξανδρούπολη στο στόχαστρο ενός πυρηνικού πολέμου» είπε από την πρωτεύουσα του νομού Έβρου ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Σε εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στο Επιμελητήριο Έβρου, ο κύριος Βαρουφάκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την αναπτυξιακή προοπτική του νομού, αλλά και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στη θέση του κόμματός του, με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο πρέπει  να μείνει στα χέρια του λαού και όχι σε Αμερικάνους ή άλλους ιδιώτες.

«Το λιμάνι πρέπει να ενταχθεί σε ένα πράσινο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο έχουμε καταθέσει εδώ από τη ΔΕΘ εδώ και 2,5 χρόνια. Η Αλεξανδρούπολη πρέπει να γίνει το κέντρο της παραγωγής και διανομής πράσινου υδρογόνου που είναι το diesel του μέλλοντος. Αυτό σημαίνει θαλάσσιες ανεμογεννήτριες, όχι στα βουνά, στη θάλασσα, που να παράγονται στην περιοχή, στην τέως βιομηχανική ζώνη. Έχετε πάρα πολύ σταθερό και δυνατό αέρα στην περιοχή, μέχρι τις Κυκλάδες. Είναι ο πιο σταθερός και δυνατός αέρας στην Ευρώπη, θα μπορούσε να παράξει πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια, που να είναι η βάση για να κινεί την παραγωγή πράσινου υδρογόνου. Εδω να υπάρχουν και τα εργοστάσια, οι μορφές διανομής του πράσινου υδρογόνου στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Σχετικά με όσα αναφέρονται για το ΜέΡΑ25 που δήθεν θέλει να κλείσει τις τράπεζες μέσα από το σχέδιο «Δήμητρα» έκανε λόγο για μία κακοφωνία, που προέρχεται από τους ολιγάρχες της χώρας, οι οποίοι δεν  θέλουν να ακούγονται οι πραγματικές θέσεις του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη  Μια ξεχωριστή δράση διοργανώθηκε στη Θράκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής (Youth Engagement Scheme) YES

«Πρόκειται για μαύρη προπαγάνδα των ολιγαρχών προκειμενου να μην ακούγεται το έγκλημα και η λεηλασία που συντελείται εναντίον του λαού σχετικά με τα κόκκινα δάνεια τα οποία πωλούνται σε ξένα funds. Αγοράζουν ένα δάνειο 100.000 ευρώ με 3 .-000 ευρώ και το βγάζουν στο σφυρί για 50» σημείωσε επισημάινοντας ότι από όλη αυτή την διαδικασία, τα funds πλουτίζουν στέλνοντας τα εκατομμύρια τους στο νησιά Κέιμαν ενώ το ελληνικό κράτος χάνει 80 με 90 δις το χρόνο».

Σχετικά με την περίπτωση συγκυβέρνησης, ο κύριος Βαρουφάκης ήταν κατηγορηματικός.

« Αν ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Τσίπρας έχουν μία ενδοοικογενειακή, μια ενδομνημονιακή διαφωνία και ο ένας προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον άλλον, ειναι  θέματα που δεν μας αφορούν. Τα τελευταία 2 χρόνια  με απόφαση του συνεδρίου του ΜέΡΑ25 έχουμε προσκαλέσει όποιον ενδιαφέρεται έστω και εν δυνάμει, θεωρητικά, για την πιθανότητα συγκυβέρνησης  να κάνουμε μία συζήτηση όπως κάνουν οι σοβαροί άνθρωποι, χωρίς προαπαιτούμενα και κόκκινες γραμμές. Να δούμε τι προτείνουν για παράδειγμα για τα κόκκινα δάνεια, τη φορολογία, την παιδεία.. Ο κύριος Τσίπρας, ο κύριος Ανδρουλάκης, το ΚΚΕ λένε όχι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο κύριος Τσίπρας λέει ελάτε μετά τις εκλογές για να με κάνετε Πρωθυπουργό. Αν ήταν να σας κάνω Πρωθυπουργό, θα έμενα στο ΣΥΡΙΖΑ. .. Δεν θα είμαστε σε καμία συγκυβέρνηση, από την στιγμή που δεν ήρθαν να συζητήσουμε… Η απάντησή μας είναι όχι. Θα τους μαυρίσουμε».

Το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Εβρο αποτελείται από τους: Γιώργο Ανδρεαδάκη, Βάγια Γκιόση, Γιώργο Καλλινάκη, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, Ευαγγελία Τσακίρη.