Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των παραγωγών των λαϊκών αγορών στην Αλεξανδρούπολη για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το σημείο διεξαγωγής της

Το πράσινο φως έχει δοθεί, εδώ και αρκετό καιρό, από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, αναφορικά με την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αλεξανδρούπολης, κάθε Σάββατο, στην οδό Εθνικής Αντίστασης. Με τον τρόπο αυτό, νομιμοποιήθηκε ουσιαστικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να εγκρίνει την παραμονή της δεύτερης λαϊκής στη συγκεκριμένη περιοχή, καταψηφίζοντας την πρόταση της δημοτικής αρχής, για την μεταφορά της στην οδό Καραολή & Δημητρίου.

Φαίνεται όμως, για πολλοστή φορά ό,τι η Δημοτική Αρχή Ζαμπούκη, δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν ξέρει να αποδέχεται αποφάσεις, που έχουν ληφθεί μέσω ενός θεσμικού οργάνου, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Αποφάσεις οι οποίες έχουν επικυρωθεί από ένα δεύτερο θεσμικό όργανο, όπως η Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και που φυσικά αντιβαίνουν, στην δική της προσωπική βούληση.

Διαβάστε ακόμη  Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 73χρονη μετά από 12 μαχαιριές από τον σύζυγό της

Μιλώντας στα ΜΜΕ η κυρία Ιντζεπελίδου, πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα δούμε στην πορεία, αν ο επιλεχθείς χώρος θα εξυπηρετήσει επαρκώς τους παραγωγούς και τους πολίτες…ειδάλλως θα ξανασυζητήσουμε για την Καραολή Δημητρίου».

Σήμερα 29 Απριλίου, οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησαν σε μία έντονη διαμαρτυρία, κλείνοντας την οδό Εθνικής Αντιστάσεως για αυτοκίνητα και δίκυκλα οχήματα, κατεβάζοντας πλακάτ και πανό. Κατά την διάρκεια, της διαμαρτυρίας των παραγωγών, δεν απουσίασαν και οι αψιμαχίες ανάμεσα στους παραγωγούς και σε όσους θεσμικά παρεβρέθησαν εκεί, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή Ζαμπούκη, όπως ήταν αναμενόμενο.

Ακούστε, όλα όσα παρακάτω δήλωσε στο evrosonline, ο πρόεδρος των παραγωγών των λαϊκών αγορών Αλεξανδρούπολης