Βαρτζόπουλος (ΝΔ): «Οι ουρές για test covid στα σύνορα καταστρέφουν τον τουρισμό»

Το… τερμάτισε ο βουλευτής της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Βαρτζόπουλος παρουσιάζοντας την πρόταση του κόμματος για έναν ασφαλή τουρισμό στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής..

«Ευτυχώς εφέτος η Ευρώπη δεν επανέλαβε τα περσινά λάθη και δεχόμενη την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού θέσπισε την «πράσινη κάρτα» με την καταχώρηση του εμβολιασμού, ενδεχομένης παλαιάς νόσησης ή pcr test 72 ωρών», τόνισε ο Βουλευτής για να συμπληρώσει: «Τούτο θα συμφωνηθεί και διμερώς εκτός Ευρώπης με τις κυριότερες χώρες τουριστικής προέλευσης. Αυτό όμως δυστυχώς δεν ισχύει για τα Βαλκάνια, που αποτελούν και τον κύριο όγκο του οδικού τουρισμού. Αν εξαιρέσει κάνεις την Σερβία με το σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού, στις άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ακόμη όμως και στην Βουλγαρία, τα πράγματα δεν είναι καλά και σίγουρα δεν μπορούμε να αναμένουμε αξιόπιστες βεβαιώσεις παλαιάς νοσήσεως, ούτε και αρνητικών tests. Από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να βασιστούμε σε ελέγχους στα σύνορα διότι ως γνωστόν οι ουρές καταστρέφουν το τουριστικό προϊόν», τόνισε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Διαβάστε ακόμη  Ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ

«Άρα η μόνη εφικτή λύση», υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος, «είναι ένα γενικευμένο σύστημα testing το πρώτο 24ωρο μετά την άφιξη».