«Βράζει» το Πολυκοινωνικό καταγγελίες για εκφοβισμό υπαλλήλων και αναξιοκρατία.


Την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία τόσο του Δήμου, όσο ιδιαιτέρως του Πολυκοινωνικού. Σε μία εκτενή επιστολή, με αποδέκτες τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρεται στις καταγγελίες υπαλλήλων από όλες τις διευθύνσεις και τα τμήματα για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν από τη δημοτική αρχή, την οποία περιγράφουν ως «σαρωτική επίθεση» και  «συνεχή υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών τους».

Στη συγκεκριμένη επιστολή, ο Σύλλογος Εργαζομένων εστιάζει ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πολυκοινωνικό του Δήμου, λόγω σοβαρών ελλείψεων, αλλά κυρίως, εξαιτίας της συμπεριφοράς και των αποφάσεων που λαμβάνει η διοίκησή του και συγκεκριμένα η Πρόεδρος Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου. Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «φέτος το καλοκαίρι του 2021 εν μία νυκτί πραγματοποιήθηκαν μαζικές μετακινήσεις στο σύνολο των εργαζομένων των παιδικών σταθμών, χωρίς να ενημερωθούν ή να έχουν αιτηθεί τη μετακίνησή τους». Επιπλέον, «η μετακίνηση των υπαλλήλων εντός των δομών του Πολυκοινωνικού ήταν άνευ προηγουμένου, στη συντριπτική πλειοψηφία χωρίς συναίνεσή τους και την εισήγηση των υπηρεσιακών προϊσταμένων».

Η επιστολή

«Η κατάσταση σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του Δήμου και του Πολυκοινωνικού εμφανίζουν ποικίλα προβλήματα και ελλείψεις. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε προκαλεί μείωση της απόδοσης αλλά και δυσαρέσκεια στους εργαζομένους. Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από συναδέλφους μας για εκφοβιστικό κλίμα από τη δημοτική αρχή στο εργασιακό τους περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από όποιο πόστο κι αν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με όποιο καθεστώς εργασιακής σχέσης, βιώνουν μία συνεχή υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών τους.

Σε συνδυασμό με τους ελλιπείς οικονομικούς πόρους, χαράζεται ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση κάθε υπηρεσίας (βλ. καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, κοινωνικές δομές, σίτιση κλπ).

Ως δημοτική αρχή, έως τώρα διαφαίνεται να έχετε επιλέξει την τακτική ότι δεν επιθυμείτε συνεργασία αλλά διατάζω και επιβάλλομαι με το έτσι θέλω, προκειμένου να υλοποιήσετε την πολιτική σας. Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί να επιλέγεται ως πρώτο και μοναδικό μέτρο η δίωξη των εργαζομένων. Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ δεν έχει αποδειχτεί κάτι μεμπτό ή παράτυπο, πολλοί συνάδελφοι, με χρόνια εμπειρίας και πολύτιμης πείρας, έχουν “απομακρυνθεί” με συνοπτικές διαδικασίες από τις υπηρεσίες που μέχρι εκείνη τη στιγμή υπηρετούσαν, έχουν απαξιωθεί ακρίτως, χωρίς καμιά αιτία κι εξήγηση, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις απόψεις των συναδέλφων.

Η συνολική εικόνα που μας μεταφέρεται από τους συναδέλφους μας, από όλες τις διευθύνσεις και τα τμήματα, είναι μία κραυγή αγανάκτησης για την άκριτη και ολοκληρωτική απαξίωση τους από την αιρετή διοίκηση. Παράλληλα γινόμαστε δέκτες πολλαπλών και έντονων κραυγών αγωνίας και ανασφάλειας για το μέλλον των υπηρεσιών και των ίδιων των εργαζομένων, απέναντι σε μία σαρωτική επίθεση που δέχονται όλο αυτό το διάστημα από τη διοίκηση.

Από τη μία οι εργαζόμενοι σταθερούς σχέσης εργασίας καλούνται αναίτια σε απολογίες και διώκονται σε μία προσπάθεια ελέγχου και ποδηγέτησης τους. Από την άλλη οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου προκειμένου, είτε να δουλέψουν επιπλέον του ωραρίου τους ώστε με “μεγαλύτερη σιγουριά” να ανανεωθεί η σύμβασή τους, είτε να παρέχουν δωρεάν “εθελοντικά” τις υπηρεσίες τους, ώστε να επαναπροσληφθούν σε επικείμενες προσλήψεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι “εθελοντές” επωμίζονται με εργασία που φέρει μεγάλη ευθύνη χωρίς καμία διασφάλιση (π.χ. παιδιά σε τμήματα παιδικού σταθμού, οχήματα διανομής φαγητού κ.α.) γεγονός που είναι άκρως επικίνδυνο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αναξιοκρατικά και κατά παράβαση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007), αντικαθιστούν Προϊσταμένους Τμημάτων χωρίς να υπολογίζονται τα τυπικά και εργασιακά προσόντα του κάθε εργαζόμενου, ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος χειρισμού, είναι εξαιρετικά κατώτερος των περιστάσεων. Συνοδεύεται με αρνητικό πρόσημο και δεν αξίζει στη συντριπτική πλειοψηφία των εξειδικευμένων συναδέλφων μας, που στελεχώνουν άρτια όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες του δήμου μας. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, σε κάθε περίπτωση, αλλά αυτή έρχεται μόνο ως αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση και συνεργασία, πράγματα που απουσιάζουν.

Διαβάστε ακόμη  Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 73χρονη μετά από 12 μαχαιριές από τον σύζυγό της

Μια μεγάλη δυσφορία παρατηρείται στο Πολυκοινωνικό, καθώς αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης των πολλών διαμαρτυριών των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς τα παράπονα που δεχόμαστε από τους εργαζόμενους δεν μας επιτρέπουν να αδιαφορήσουμε. Η διοίκηση του Πολυκοινωνικού εφαρμόζει ένα τρόπο διοίκησης αρνητικό και προσβλητικό προς τους εργαζόμενους, όταν αυτοί τολμήσουν να διεκδικήσουν το δίκιο τους ενάντια σε όποια απόφαση της διοίκησης.

Ένα παράδειγμα είναι οι διαρκείς αλλαγές Προϊσταμένων που εφαρμόζονται. Για να αντιληφθείτε το ύψος της αναστάτωσης που βιώνουν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης σας αναφέρουμε παρακάτω τις αλλαγές Προϊσταμένων κατά τη διάρκεια της θητείας της Προέδρου σε ένα συνοπτικό πίνακα, αλλά και ως κείμενο με όλα τα στοιχεία των εγγράφων. Δεν αναφέρονται οι αλλαγές στους παιδικούς σταθμούς παρά μόνο της αντικατάστασης της ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων από ΔΕ Βρεφοκόμων.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της, η Πρόεδρος απομάκρυνε εργαζόμενους με απόσπαση προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης  (δύο οδηγούς, δύο διοικητικούς υπαλλήλους κτλ)  ενώ οι υπηρεσίες όπου εργαζόταν στο Πολυκοινωνικό ήταν ήδη υποστελεχωμένες και τους αντικατέστησε με συμβασιούχους εργαζόμενους που προσέλαβε λόγω covid-19. Οι προσλήψεις και οι ανανεώσεις όμως λόγω λανθασμένων διαδικασιών δεν ευδοκίμησαν, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει η υπηρεσία στις απαιτήσεις που έχει λόγω ελλείψεως προσωπικού και να στηρίζεται στην παράτυπη εθελοντική εργασία κάποιων πρώην συμβασιούχων εργαζομένων οι οποίοι όποτε αποφασίσουν μπορούν να διακόψουν  την παροχή «δωρεάν» εργασίας. Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες τότε;

Επιπλέον φέτος το καλοκαίρι του 2021 εν μία νυκτί πραγματοποιήθηκαν μαζικές μετακινήσεις στο σύνολο των εργαζομένων των παιδικών σταθμών, χωρίς να ενημερωθούν ή να έχουν αιτηθεί τη μετακίνησή τους.

Η μετακίνηση των υπαλλήλων εντός των δομών του Πολυκοινωνικού ήταν άνευ προηγουμένου, στη συντριπτική πλειοψηφία χωρίς συναίνεσή τους και την εισήγηση των υπηρεσιακών προϊσταμένων. Υπάρχουν υπάλληλοι που μετακινήθηκαν σε χώρους εργασίας όπου δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα της ειδικότητας τους και τους ανατίθενται καθήκοντα άλλης ειδικότητας. Πόσες μετακινήσεις μπορούν να διενεργηθούν κατ’ έτος χωρίς να διαταραχθεί η εργασιακή ειρήνη και η κοινωνική συνοχή ενός οργανισμού;

Αυτό το διάστημα διενεργείται διαδικασία για την πρόσληψη 17 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ οι οποίοι θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ. Η διαδικασία όμως καθυστέρησε πολύ και ο αριθμός των 17 ατόμων σήμερα με το μέγεθος των ελλείψεων δεν επαρκούν. Γιατί δεν έγιναν νωρίτερα οι προσλήψεις και γιατί δεν ζητήθηκαν περισσότερα άτομα εφόσον η νομοθεσία το επιτάσσει και τα οικονομικά στοιχεία το επιτρέπουν για την ορθή λειτουργία των παιδικών σταθμών;

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο του Πολυκοινωνικού αναφέρουν ότι ο χώρος εργασίας τους δεν τηρεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις σεβασμού προς τους ωφελούμενους του Πολυκοινωνικού, αλλά και τους ίδιους καθώς  υπηρεσίες που στεγάζονται σε τρία κτήρια (Α ΚΑΠΗ, Β ΚΑΠΗ, ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ) πλέον στεγάζονται στο κτήριο του Πολυκοινωνικού , ακόμη και υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι για την πληρη ανάπτυξη των υπηρεσιών με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση τους και καλούνται συνεχώς να μετακομίζουν από γραφείο σε γραφείο  (πχ στο Κέντρο Κοινότητας δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις του χώρου για διατήρηση εχεμύθειας, η τηλεφωνική σύνδεση δεν επαρκεί για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών κτλ).

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης ζητάμε την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για την ορθή λειτουργία του Δήμου και του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.