Ξεχασμένοι οι μελισσοκόμοι του Έβρου από την κυβέρνηση – Κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις

Απογοητευμένοι είναι οι μελισσοκόμοι του Εβρου καθώς όπως λένε οι ίδιοι «έξι μήνες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά δεν έχει γίνει τίποτε ούτε στον τομέα στήριξης της μελισσοκομίας, ούτε και στην αποκατάσταση του μελισσοκομικού πάρκου»

Με αυτά τα δεδομένα οι μελισσοκόμοι έχουν προγραμματίσει για  την 1η Φεβρουαρίου κινητοποίηση μπροστά στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ζητώντας ειδικό πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα καμένα.

«Αν εξαιρέσει κανείς την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Σύλλογος για συγκέντρωση μελισσοτροφών από δωρεές και την διανομή που έκανε σε όλους τους μελισσοκόμους του Νοτίου Εβρου, δεν έγινε απολύτως τίποτε ούτε στον τομέα στήριξης της μελισσοκομίας ούτε και στην αποκατάσταση του μελισσοκομικού πάρκου» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος των Μελισσοκόμων Εβρου κ. Πασχάλης Χριστοδούλου, τονίζοντας πως «η μελισσοκομία  και γενικά τα καμένα του Εβρου πνίγηκαν στα νερά της Θεσσαλίας».

Οι μελισσοκόμοι σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου έχουν κάνει πάρα πολλές κινήσεις για την αποκατάσταση του κλάδου τους, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον από  ιδιωτικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Γεωστρατηγικός και ενεργειακός κόμβος ή city-break τουριστικός προορισμός;

«Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Με βάση αυτά που είπαμε δημόσια σε κάθε ευκαιρία σε όλους τους τόνους με κάθε μέσο, υπήρξε μια ευαισθητοποίηση αρκετών ιδιωτών και ιδιωτικών φορέων και έτσι συγκεντρώσαμε 75 τόνους σε τροφές και είχαμε υπόσχεση από την Περιφέρεια ΑΜΘ ότι θα πάρουμε άλλους 25 που όμως ουδέποτε πήραμε,» είπε ο κ. Χριστοδούλου και πρόσθεσε: «παλεύουμε μόνοι μας και έχουμε υποσχέσεις ότι σύντομα θα πάρουμε και άλλες τροφές από ιδιώτες, ενώ υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποια τράπεζα να βοηθήσει με ένα αρκετά σημαντικό ποσό στην αποκατάσταση του μελισσοκομικού πάρκου.»

Ο ίδιος χαρακτήρισε δυσοίωνο το μέλλον της μελισσοκομίας στον Νομό. «Οι φόβοι μας την Άνοιξη να μην υπάρχουν μελίσσια είναι όχι πια υπαρκτοί, αλλά είναι και πολύ πιθανοί,» σημείωσε χαρακτηριστικά.