Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την τοποθέτηση αντλιών θερμότητας στο κολυμβητήριο της Ορεστιάδας

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, παρουσία της Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασίας Γκαρά υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την πράξη: «Κολυμβητήριο Ορεστιάδας- Τοποθέτηση αντλιών θερμότητας».

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου της πόλης μας και αποτελεί ικανοποίηση ενός αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Συγκεκριμένα, με την τοποθέτηση των αντλιών θερμότητας πρόκειται να ολοκληρωθούν μια σειρά παρεμβάσεων στο κολυμβητήριο με σκοπό τη μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου για θέρμανση, ψύξη και ύπαρξης ζεστού νερού στα αποδυτήρια. Παράλληλα, διασφαλίζεται η συνεχής λειτουργία του κολυμβητηρίου, ενώ εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Βουλευτής Έβρου του Σύριζα κ. Γκαρά, μετά από συντονισμένες προσπάθειές, το εν λόγω έργο, ύψους 127.025,00 ευρώ εντάχθηκε πριν λίγους μήνες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκε η σχετική μελέτη που είχε κατατεθεί από τον Δήμο Ορεστιάδας.

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…

Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε, επισφραγίζεται η εντατική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους φορείς για τη συνολική αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου με σκοπό, αφενός τη συστηματική και αποτελεσματική προπόνηση των αθλητών της περιοχής, και αφετέρου τη διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στην πόλη της Ορεστιάδας. Αντίστοιχη επεξεργασία λαμβάνει χώρα για αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις στο σύνολο του Νομού Έβρου.