Υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Απολογισμός με μήνυμα ενότητας για τους συνεργάτες του

“Τον Μάϊο του 2019 θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος” είπε ο Βαγγέλης Λαμπάκης στην ομιλία του για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής. Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Astir, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε μια ομιλία ενδιαφέρουσα από πολλές πλευρές καθώς περιείχε αρκετά “κωδικοποιημένα” μηνύματα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που έγιναν ως τώρα, μεταξύ αυτών ο Περιφερειακός, το μουσικό γυμνάσιο και το νέο δημοτικό ωδείο, η δημοτική βιβλιοθήκη, το αποχετευτικό των Φερών, τα ενεργειακά, την ολοκλήρωση του νέου κολυμβητήριου και φυσικά το πιο πρόσφατο, το πάρκο Αλτιναλμάζη. Αναλυτική αναφορά έκανε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης καθώς η πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης ήρθε πρώτη σε επίπεδο περιφέρειας. Ακόμη τόνισε ότι στα σκαριά είναι χρηματοδότηση για το αποχευτικό της Μάκρης.

Ο κ. Λαμπάκης σε αρκετά σημεία της ομιλίας του αναφέρθηκε στην καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου λέγοντας ότι παρουσιάζει μεγάλο πλεόνασμα και είπε μάλιστα ότι γι αυτό το λόγο μπορεί να λειτουργεί το νέο κολυμβητήριο που έχει πολλά έξοδα, γιατί ο Δήμος έχει πλεόνασμα, ενώ σε άλλες πόλεις όπως η Ξάνθη, έκλεισαν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του άσκησε κριτική στην κεντρική πολιτική εξουσία, στην Αθήνα, για έλλειψη ενδιαφέροντος και πράξεων αιχμηρός ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές αναφορές του. Άφησε επίσης αιχμές για την επίτροπο που δεν εγκρίνει πολλές δαπάνες του Δήμου, κάνοντας λογοπαίγνιο. “Εγώ αυτό το πάρκο μπορεί να θέλω να το κουρέψω ΣΥΡΙΖΑ” είπε… εννοώντας ότι διαφωνεί με το δικαίωμα της επιτρόπου να μην επιτρέπει δαπάνες που αιτείται ο Δήμος.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Λαμπάκης στους συνεργάτες του στο Δήμο λέγοντας ότι 7 χρόνια τώρα δεν είχε καμία διάσπαση και διαρροή. “Παράπονα κάποιων μπορεί να υπάρχουν μετά από 7 χρόνια αλλά δείξτε μου μια Δημοτική Αρχή 7 ετών που δεν είχε διαρροές” είπε. Ο κ. Λαμπάκης έκανε ονομαστική αναφορά στον Γιάννη Φαλέκα για τα όσα κατόρθωσε στον τομέα της ενέργειας, στον Βαγγέλη Μυτιληνό γιατί η ΔΕΥΑΑ είναι μια απ τις καλύτερες της χώρας είπε, καθώς και στον Αντώνη Βαμβακερό για τα όσα κάνει στο Πολυκοινωνικό. Αναφέρθηκε ακόμη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με την φροντίδα του Στέλιου Βραχιόλογλου που πάντα έχουν επιτυχία όπως είπε.

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…

Αναφορά έκανε ο Δήμαρχος και στον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη για το νέο κλειστό γυμναστήριο το οποίο όπως είπε θα γίνει καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα κατατεθεί μελέτη. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Δημήτρη Πέτροβιτς που ήταν στην αίθουσα, λέγοντας “οι καλοί μαζί δημιουργούν”.

Στην ομιλία βρέθηκε και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης. Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι αγαπά το Δήμο Σαμοθράκης και προσπαθεί ώστε οι δύο Δήμοι να επωφελούνται μαζί όσο γίνεται.

Ο Δήμαρχος στάθηκε και στο θέμα του λιμανιού κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του, είπε όμως ότι με τον πρόεδρο του ΟΛΑ κ. Δούκα έχει εξαιρετική συνεργασία και πιστεύει ότι θα καταφέρει να αναπτύξει το λιμάνι και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

 

Τέλος, ο κ. Λαμπάκης έκανε αναλυτική αναφορά στην μακροχρόνια συνεργασία με τους Ρώσους και όσα έγιναν σε επίπεδο συνεργασίας έως τώρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μόλις αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις με την Αγία Πετρούπολη το καλοκαίρι του 2018, η συνεργασία αυτή θα δώσει πολλούς καρπούς.

Δείτε το Video

Δείτε φωτογραφίες