Ζαμπούκης στην εκδήλωση του LNG: Δανεικά τσιτάτα και μισές αλήθειες 

Δανεικά «τσιτάτα» όπως «Δαρδανέλλια της ξηράς» , χιλιοειπωμένες εκφράσεις για την Αλεξανδρούπολη που γίνεται «σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και σημαντική πύλη ενέργειας για την Ευρώπη» αλλά και μισές αλήθειες, περιείχε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη  στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του LNG.

Αυτό που ξεχωρίσαμε και που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Ζαμπούκης είναι η αναφορά του ότι «ως δημοτική παράταξη, αλλά και σήμερα ως Δημοτική Αρχή, πιστοί στις αρχές, τις ιδέες  μας και τις διακηρύξεις μας που ταυτίζονται με την ανάπτυξη, τις πρωτοπόρες ενέργειες και την εξέλιξη, πιστέψαμε στην επένδυση αυτή και την στηρίζουμε με κάθε τρόπο». Η αλήθεια είναι πως η παράταξη Ζαμπούκη, προεκλογικά, όχι μόνο δεν στήριζε το έργο, αλλά το είχε χαρακτηρίσει ως άγνωστο, υποστηρίζοντας πως η απόφαση λήφθηκε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, μέσα σε μία  νύχτα.

Διαβάστε ακόμη  Επέκταση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στη Χιλή Αλεξανδρούπολης

Για να μη τον αδικήσουμε πάντως, η αναφορά του, αν και … βιαστική, στο περιβάλλον και στα ανταποδοτικά οφέλη ήταν στη σωστή κατεύθυνση: «… υποστηρίζουμε σθεναρά και την αυστηρή τήρηση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, προσδοκώντας και τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του».