Στην θέση της Βουλγαρίας στον πάτο της ελευθεροτυπίας στην Ευρώπη – Στην ίδια λίστα με χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβενία, γράφει το POLITICO

Νέος διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα λόγω των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή την φορά για την χειραγώγηση των ΜΜΕ με μεθοδεύσεις όπως η χρηματοδότηση «φιλικών» ΜΜΕ (αν όχι η εξαγορά της φιλίας τους) με αφορμή την πανδημία, για την δίωξη δημοσιογράφων που ερευνούν σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται υπουργοί της (και όχι μόνο) όπως αυτό της Novartis, αλλά και για την δολοφονία Καραϊβάζ που παραμένει ανεξιχνίαστη.

Σε σχετικό θέμα της η ευρωπαϊκή έκδοση του POLITICO έχει τίτλο «Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, αναφέρει σχετική έκθεση», και στο κείμενο τονίζεται ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε την θέση στον… πάτο της ελευθεροτυπίας στην ΕΕ, που κατείχε μέχρι πρότινος η Βουλγαρία. Σημειώνεται ότι την ίδια περίπου ώρα που γράφονταν αυτά στο POLITICO, το Αθηναϊκό Πρακτορείο έγραφε… άλλα αντ’ άλλων, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη  Εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες στον Έβρο σε ελληνικό έδαφος — Μια έγκυος ανάμεσά τους

«Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα με χώρες όπως η Σλοβενία, η Πολωνία και η Ουγγαρία, που αύξησαν την περιοριστική νομοθεσία κατά δημοσιογράφων», τονίζει το σχετικό κείμενο, αναφερόμενη στην απειλή πενταετούς κάθειρξης σε όποιον γενικώς «δημοσιεύει ψευδείς πληροφορίες». Σημειώνεται επίσης ότι «στην Ελλάδα οι Αρχές απέτυχαν να εξιχνιάσουν την δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ, που εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2021».