Δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης

Δήλωση με μια ανάρτηση στο Twitter έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου , με την ευκαιρία της επίσκεψης της στον εορτασμό της επετείου των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και της ενσωμάτωσης της πόλης στον εθνικό κορμό . 

Αναλυτικά η δήλωση της ΠτΔ : 

«Γιορτάζουμε στην Αλεξανδρούπολη τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, καθώς και της Κομοτηνής, και την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό. Η πρόοδος της Θράκης όλη αυτή την περίοδο και οι προοπτικές που ανοίγονται μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον του θρακικού λαού».

Δήλωση στα ΜΜΕ : Διακόσια χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης και 101 χρόνια από την ενσωμάτωση, γιορτάζουμε την επέτειο αυτή στην Αλεξανδρούπολη, για δεύτερη δυστυχώς χρονιά σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Ελπίζουμε όμως ότι θα είναι η τελευταία, αφού η πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος εγγυάται την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα.

Είμαστε υπερήφανοι για τους Θρακιώτες ακρίτες μας, που φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Είμαστε υπερήφανοι για την Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και εγγυητή σταθερότητας για τη Θράκη και συνολικά για την πατρίδα μας».