Δυσλεξία: Προβολή ντοκιμαντέρ στην Αλεξανδρούπολη

Στα πλαίσια προσπάθειας ενημέρωσης εκπαιδευτικών και γονέων, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10.00-13.00 στο Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Μην με αποκαλείς χαζό».

Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, το απόγευμα,και ώρα 18.00-21.30 θα προβληθεί η ταινία «Σαν αστέρια στη γη» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα για το κοινό που επιθυμεί να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει μια άλλη οπτική τω νειδικών μαθησιακών δυσκολιών και της δυσλεξίας.

Παρακάτω οι περιλήψεις του υλικού που θα προβληθεί.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Μην με αποκαλείς χαζό»

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τα βιώματα 4 ατόμων,διαφορετικών ηλικιών και φύλων με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής. Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό. Με ελληνικούς υπότιτλους. Με την ευγενική παραχώρηση από τον παραγωγό, σύλλογο LE TOP Βελγίου.

Το ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτει πως η δυσλεξία και άλλες σχετικές μαθησιακές δυσκολίες,βαραίνουν την ζωή κάποιου από την αρχή μέχρι το τέλος τη ζωής του. Μια συνηθισμένη μέρα, στην ζωή ενός παιδιού, ενός έφηβου, ενός νεαρού άνδρα και μια ενήλικης γυναίκας, δείχνει πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντεπεξέρχονται στις επακόλουθες συνέπειες της διαφορετικότητάς τους και πως αυτή η διαφορετικότητα τους ακολουθεί σαν σκιά σε όλη τους την ζωή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗΤΑΙΝΙΑΣ «Σαν αστέρια στη γη»

Ο Ishaan Awasthi είναι ένας 8 χρονος μαθητής, ο κόσμος του είναι γεμάτος στοιχεία, που κανένας άλλος δεν μοιάζει να εκτιμά: χρώματα,ψάρια, σκυλιά, πολύ απλά δεν είναι σημαντικά στοιχεία σε ένα κόσμο ενηλίκων,αλλά για κείνον είναι πιο ενδιαφέροντα από τις σχολικές εργασίες, του βαθμούς και την τακτικότητα. Ο Ishaan δεν μπορεί να καταφέρε ιτίποτα μέσα στην τάξη.

Όταν πια μπλέκει περισσότερο από ότι μπορούν να αντέξουν οι γονείς του, την στέλνουν εσώκλειστο σε ένα ιδιωτικό σχολείο,έτσι ώστε να συμμορφωθεί. Τα πράγματα δεν διαφέρουν πολύ, από ότι στο παλιό του σχολείο, και επιπλέον ο Ishaan βιώνει και την τραυματική εμπειρία του αποχωρισμού του από την οικογένεια.

Μια μέρα, έρχεται στο σχολείο ένας νέος δάσκαλος, που γεμίζει τον μαθητή με αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Σπάζει όλους τους κανόνες του πως πρέπει να γίνεται η διδασκαλία, ζητώντας τους να ονειρευτούν, να σκεφτούν και να φανταστούν. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται εκτός από τον Ishaan. Ο δάσκαλος αμέσως ανακαλύπτει ότι ο Ishaan δεν είναι χαρούμενος και προσπαθεί να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Μετά από πολύ προσπάθεια και επιμονή, τελικά βοηθά τον Ishaan να ανακαλύψει τα ταλέντα του και τον εαυτό του.

Μια συγκλονιστική ταινία που δείχνει όλη την μυστική ζωή του δυσλεκτικού παιδιού. Θίγει θέματα που αφορούν την οικογένεια, την κοινωνία, το σχολείο, τους φίλους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2016 ΜΙΚΡΌ

ΜΗ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΧΑΖΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 6-12-16 ΜΙΚΡΌ

Newsroom Alexpoli.gr