Ήρθε η ώρα της μακαρονάδας αλλά με ζυμαρικά ολικής άλεσης! Πολύ νόστιμα αν ρωτήσετε εμένα!!!! Η γεύση τους φυσικά δεν μοιάζει καθόλου με τα γνωστά μας μακαρόνια! Αυτή τη φορά ανακατεύοντας την κατάψυξη, πίσωωωω στο βάθος είχαν μείνει ξεχασμένα κάτι κοτομπουτάκια κοπανάκια χωρίς κόκκαλο τα οποία έγιναν μια υπέροχη σάλτσα για τη μακαρονάδα μας! Προσθήκη πιπεριάς, κρεμμυδιού και ντομάτας!
Υλικά:
- 900γρ. κοτομπουτάκια χωρίς κόκκαλο
- 2 ώριμες ντομάτες σε κύβους
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές κέρατα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
- Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα και τη σάλτσα
- 500γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης + 2 λίτρα αλατισμένο νερό
Πώς το φτιάχνουμε:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά στο νερό για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους μέχρι να γίνει η σάλτσα….
- Κόβουμε ψιλό το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε μπουκιές.
- Σε 5 λεπτά προσθέτουμε και τις πιπεριές τις οποίες έχουμε κόψει σε ροδέλες.
- Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζουμε τη σάλτσα μας περίπου άλλα 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα κοτόπουλου.
Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη