Παρουσίαση του βιβλίου “Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41”

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση του βιβλίου «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», την Κυριακή 25 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Έβρου.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2015

Από την περιγραφή στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Οι αστικές δυνάμεις στην Ελλάδα ακολουθούν την “πεπατημένη” όλων των αστικών τάξεων. Κρύβουν το γεγονός ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής που ακολουθήθηκε σε καιρό ειρήνης, αλλά που στον πόλεμο ακολουθείται με τα όπλα. Από τη στιγμή που η πολιτική των κυβερνήσεων συντείνει και υπερασπίζει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι φυσικό επακόλουθο και ο πόλεμος, στον οποίο θα πάρει μέρος η αστική τάξη, είτε αμυνόμενη είτε επιτιθέμενη, να είναι πόλεμος ληστρικός, εκμεταλλευτικός, άρα και ξένος με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Καμιά εθνική ενότητα δεν υπήρξε στον ιταλο-ελληνικό πόλεμο. Υπήρξαν ασφαλώς αυταπάτες στις λαϊκές μάζες, όχι όμως και πραγματική εθνική ενότητα, γιατί αυτή είναι ανύπαρκτη σε μια ταξική κοινωνία. Στο τέλος του ιταλοελληνικού πολέμου φάνηκε δραματικά ποια ήταν η πραγματικότητα.