Η απόλαυση της βρώσης: Τουρλού με ρύζι

Στο τουρλού βάζει κανείς ότι έχει… Κολοκυθάκια, πατάτες, μελιτζάνες κ.τ.λ. Αυτή τη φορά ήταν λίγα τα υλικά και για να μην είναι ζουμερό προστέθηκε και λίγο ρύζι μέσα!!!!! Πολύ νόστιμο έγινε!!!

Υλικά:

6 κολοκυθάκια
4 πατάτες
3 πράσα
1 χούφτα μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
200γρ. τριμμένη ντομάτα
½ φλ.τσ. ρύζι σπυρωτό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κατά το δοκούν
Λίγο μαύρο πιπέρι
1 ποτήρι νερό (250ml)

Πώς το φτιάχνουμε:
  1. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια. Κολοκυθάκια, πατάτες, πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό.
  5. Ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό.
  6. Ένα 20λεπτο πριν γίνει ρίχνουμε και το ρύζι για να ρουφήξει τα περιττά υγρά του φαγητού μας.
  7. Σερβίρουμε με τυροσαλάτα και φρεσκοψημένο ψωμί.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας