Βρέθηκε αρχαίος τάφος στο Δορίσκο

Αγρότης από την περιοχή του Δορίσκου στο Νομό Έβρου,την ώρα που όργωνε το χωράφι, το τρακτέρ του χτύπησε σε ένα μεγάλο κομμάτι πέτρας, το οποίο όπως διαπίστωσε στην ουσία επρόκειτο για αρχαίο τάφο.
Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της εφορείας αρχαιοτήτων Έβρου και επιστήμονες οι οποίοι μελετούν το αρχαιολογικό εύρημα προκειμένου να γίνει η χρονολόγηση του, αλλά και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Προς το παρόν τηρούν σιγή ιχθύος και το μέρος φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από την Αστυνομία η οποία δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως δυστυχώς ο τάφος έχει συληθεί και έχουν απομείνει ελάχιστα ευρήματα, όπως για παράδειγμα το νόμισμα που είχε στο στόμα του ο νεκρός, καθώς είναι γνωστή η συνήθεια στα αρχαία χρόνια να τοποθετείται στο στόμα του νεκρού ένας οβολός , για να πληρωθούν τα ναύλα του νεκρού στον περαματάρη Χάροντα.
Η αρχαιολογική υπηρεσία θα προβεί σε ανακοινώσεις εντός των ημερών, όταν θα έχουν βγει ασφαλή συμπεράσματα. Στην περιοχή του αρχαίου Δορίσκου έχουν κατά καιρούς βρεθεί τάφοι, αγγεία, ειδώλια, νομίσματα διαφόρων πόλεων, που μαρτυρούν την σταδιακή εξέλιξη ενός προϊστορικού οικισμού σε πόλη με ζωηρές εμπορικές συναλλαγές κατά την κλασσική και ελληνιστική εποχή.

Διαβάστε ακόμη  Υψηλά τα μισθώματα που ζητά η Μητρόπολη για τις εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο

Πηγή: Thrakinet.tv