Δεκτή η προσφυγή Ζαμπούκη κατά της απόφασης του ΔΣ για τη δυτική χερσαία ζώνη

Δεκτή έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης την προσφυγή που κατέθεσε στις αρχές Απριλίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία είχε αποφασιστεί ο τρόπος διεκδίκησης για τον «αποχαρακτηρισμό» της δυτικής χερσαίας ζώνης, με παράλληλη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, στην οποία δεν συμμετείχε ούτε ο Δήμαρχος ούτε κάποιο άλλο μέλος της δημοτικής αρχής, καθώς η παράταξη Ζαμπούκη είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία του θέματος. Ο βασικότερος λόγος της μη συμμετοχής στην Επιτροπή και τελικά της κατάθεσης της εν λόγω προσφυγής, ήταν ο ισχυρισμός του Δημάρχου ότι μία τέτοια πρωτοβουλία, στην παρούσα συγκυρία, ενδεχομένως να έκανε κακό στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του λιμένα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες και στη συνέχεια να προχωρήσει ο Δήμος στη διεκδίκηση της έκτασης. Επιπλέον, όπως είχε σημειώσει ο ίδιος, τον Δήμο, έναντι του ΟΛΑ μπορεί να εκπροσωπεί μόνο ο Δήμαρχος και όχι τα μέλη μίας επιτροπής, για τη συγκρότηση της οποίας, κόντρα στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν προηγήθηκε εισήγηση του προέδρου του σώματος. Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση, μέλη της οποίας, συμμετείχαν σε συνάντηση για το θέμα στον Οργανισμό Λιμένα, ενώ έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη συνάντηση και με το ΤΑΙΠΕΔ.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, είναι άγνωστο πώς θα προχωρήσει το θέμα της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης, αν και η αντιπολίτευση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς την υποστήριξη του Δημάρχου.

Διαβάστε ακόμη  Την εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης κι άλλων δημόσιων ΚΤΕΟ σκέφτεται ο Τοψίδης

Δείτε στο παράκτω link την απόφαση και το σκεπτικό της Αποκεντρωμένης:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A81%CE%916%CE%9F%CE%A11%CE%A5-%CE%A02%CE%99?inline=true&fbclid=IwAR3pOxFmvC-zgjMrwt1YriuFrxkMxRFb8OEsEfjafIn