Καταγγελία στρατιώτη για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μια επώνυμη καταγγελία  έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από φαντάρο που υπηρετεί στο Στρατόπεδο Κανδυλάπτη στην Αλεξανδρούπολη και αποκαλύπτει τον απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο που αντιμετωπίζει τους στρατιώτες το μόνιμο ανώτερο στελεχικό δυναμικό του Υγειονομικού, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο στρατιώτης μαζί με άλλους 3 στρατιώτες που είχαν ασθενήσει, περίμεναν για τρεις ώρες ώστε να βγει κίνηση υπηρεσιακού οχήματος για το Νοσοκομείο. Όταν μετά από αυτή την ταλαιπωρία έφτασαν στο Νοσοκομείο και επισκέφτηκαν τον μόνιμο στρατιωτικό γιατρό, τον άκουσαν να τους λέει ότι δε θα τους δέχονταν, δε θα τους εξέταζε γιατί η ώρα είχε περάσει και δεν προλάβαινε!

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 12/1 και μετά από παρέμβαση του Αντισυνταγματάρχη διοικητή της μονάδας, ο ασθενής στρατιώτης που παρουσίασε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του – η σωματική του κατάσταση έχει χαρακτηριστεί Ι4, καθώς αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στην πλάτη και στη μέση του, για αυτό εξάλλου πήρε μετάθεση και στην συγκεκριμένη μονάδα μετά από παρέμβαση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη, ώστε να είναι κοντά σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο- επισκέφτηκε ξανά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όμως και πάλι άκουσε εμβρόντητος τον επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό να λέει ότι «δεν θα εξετάσει σήμερα». Αφού διέταξε τον έφεδρο γιατρό να του δώσει τα έντυπα απαλλαγής του συναδέλφου –απαλλαγή άρσης βάρους, ψύχους, παρατεταμένης ορθοστασίας κλπ- τα υπέγραψε και έφυγε. Στις διαμαρτυρίες του στρατιώτη που τόνισε την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του απάντησε ότι «δεν εξετάζω σήμερα, δεν δέχομαι έκτακτα περιστατικά»!

Έτσι ο ασθενής φαντάρος έμεινε χωρίς εξέταση, χωρίς καμιά χορήγηση φαρμάκου! Ο φαντάρος, ακριβώς γιατί υπέφερε, ζήτησε άδεια από το διοικητή του, η οποία και του χορηγήθηκε, ώστε να ταξιδέψει στον τόπο καταγωγής του, την Πάτρα, για να εξεταστεί εσπευσμένα από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου. Ο ασθενής στρατιώτης αναγκάστηκε όπως λέει να ταξιδέψει κάνοντας χρήση της κατάστασης επιβίβασης που δικαιούταν.

Η καταγγελία δημοσιεύτηκε στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Newsroom Alexpoli.gr