Κι άλλες πτήσεις στη γραμμή Σόφια-Κωνσταντινούπολη… Η Αλεξανδρούπολη στην απ’ έξω

Κι ενώ οι τοπικοί φορείς της Αλεξανδρούπολης εντείνουν τις προσπάθειές τους για να επαναφέρουν το καλοκαίρι του 2016 την αεροπορική σύνδεση με την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς να επικεντρωθούν στο διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από την γείτονα, η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει τη σύνδεση Κωνσταντινούπολη-Σόφια, βάζοντας μέσω της Turkish Airlines 4 ακόμη πτήσεις στην εν λόγω γραμμή.
Ο συνολικός αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Σόφιας θα φτάσουν από τις 28 Δεκεμβρίου τις 18 από τις 14 που είναι σήμερα. Η γραμμή αυτή λειτουργεί από το 1984 και ως το 2010 δεν πραγματοποιούνταν περισσότερες από 6 πτήσεις τη βδομάδα, ωστόσο την τελευταία πενταετία, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε και σύντομα θα τριπλασιαστεί. Άλλωστε, το 2014, η Turkish Airlines εγκαινίασε και σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Βάρνα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.
Την ίδια στιγμή, η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος, έχουν εξελιχθεί σε ένα πολύ δυναμικό προορισμό για τους τούρκους, οι οποίοι φτάνουν μαζικά καθ’ όλη τη διάρκεια το χρόνου, από διάφορα μέρη της Τουρκίας. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, με δεδομένη και την ύπαρξη του αεροδρομίου “Δημόκριτος”, γιατί δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή προσπάθεια να υπάρξει αεροπορική σύνδεση αν όχι με την Κωνσταντινούπολη, τότε με την Άγκυρα ή  με κάποια άλλη τουρκική πόλη. Σημειώνεται πως ορισμένες σκέψεις που υπήρχαν πριν λίγους μήνες, για άφιξη μικρών, ιδιωτικών αεροσκαφών, από Τουρκία, λόγω κυρίως της ύπαρξης του καζίνο στην Αλεξανδρούπολη, δεν ευωδόθηκαν. Μήπως, πέρα από τις επαφές με τη Ρωσία, θα έπρεπε να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια και προς την τουρκική αγορά; Μπορεί η οδική απόσταση που χωρίζει τις δύο περιοχές να μην είναι μεγάλη, ωστόσο και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι τούρκοι επισκέπτες δεν φείδονται χρημάτων, μία αεροπορική σύνδεση, έστω δυο φορές την εβδομάδα, θα μπορούσε να φέρει ακόμη περισσότερους επισκέπτες στον Έβρο…

Διαβάστε ακόμη  100 δέντρα (ως τώρα) κομμένα για την…«Αστική αναζωογόνηση» της Αλεξανδρούπολης

Δείτε ακόμα από τη σελίδα μας στο Facebook

 

Ένα ακόμα περιστατικό ηλικιωμένου που χάνεται στην πόλη http://bit.ly/1m9ugaO

Posted by alexpoli.gr Alexandroupolis on Thursday, 17 December 2015