Λάχανο με χοιρινά κεφτεδάκια

Ο χειμώνας έφτασε και η Τατιάνα μας παρουσιάζει μια συνταγή ότι πρέπει για να υποδεχτούμε τα πρώτα τσουχτερά κρύα! Λάχανο με κεφτεδάκια χοιρινά!

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:

700γρ. κιμάς χοιρινός

1 χούφτα ρύζι καρολίνα

½ κ.γλ. αλάτι

2 πρέζες μαύρο πιπέρι

2 πρέζες κόκκινο γλυκό πιπέρι

Για το λάχανο:

1 μικρό λάχανο

1 χούφτα ρύζι

½ κ.γλ. αλάτι

2 πρέζες κόκκινο γλυκό πιπέρι

60ml ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

250γρ. τριμμένη ντομάτα

Τί κάνουμε:

  • Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το ζεματάμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει. Μετά το βγάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά. (Γίνεται ελαφρύτερο στην πέψη)
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε στην φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα και το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις αρχίζει να τσιγαρίζεται προσθέτουμε το ζεματισμένο λάχανο. Το αφήνουμε να αχνιστεί 5 λεπτά με το κρεμμύδι και το λάδι ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι και τα πιπέρια και αφήνουμε να βράσει μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.
  • Στο μεταξύ πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας με τον κιμά το ρύζι και τα πιπέρια.
  • Μόλις περάσει μισή ώρα προσθέτουμε στο λάχανο το ρύζι για να ρουφήξει τα πολλά υγρά και σε 10λεπτά προσθέτουμε τα κεφτεδάκια τοποθετώντας τα πάνω στο λάχανο.
  • Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράζει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά χωρίς να το ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά μόνο κουνώντας την κατσαρόλα.
  • Σε 15 λεπτά γυρίζουμε τα κεφτεδάκια από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα.

Καλή όρεξη!

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας