Μαίρη Βιγλιράκη: Ήρθε από το Ρέθυμνο στα 42 της για σπουδές στη Θράκη (συνέντευξη)

Δύναμη ψυχής, πνεύμα ανήσυχο, άνθρωπος ευχάριστος, χαμογελαστός που πραγματικά ξέρει να κάνει τη ζωή της ένα διαρκές ταξίδι αναζήτησης. Αυτή είναι η εντύπωση που μας έδωσε η Μαίρη Βιγλιράκη, μητέρα δυο παιδιών, ετών 42 και πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Παρευξείνιων χωρών στην Κομοτηνή.

Η Μαίρη αποφάσισε να σπουδάσει αυτό που της άρεσε και της κέντριζε το ενδιαφέρον και έδωσε το περασμένο καλοκαίρι πανελλαδικές. Όχι μόνο πέτυχε αλλά πέτυχε να περάσει 4η στην σχολή που ήθελε. Τα παιδιά της ηλικίας 8 και 12 ετών καθώς και η οικογένεια της, την στήριξαν. Σύντομα το όνειρο της Μαίρης έγινε πραγματικότητα.

screenshot_79-1

Την περασμένη εβδομάδα η Μαίρη έφτασε στην Κομοτηνή αλλά όπως μας εκμυστηρεύτηκε… λόγω θάλασσας…την κέρδισε η Αλεξανδρούπολη. Η Μαίρη ώς νησιώτισα, λατρεύει τη θάλασσα και δε μπορεί να ζήσει μακρυά της.

Διαβάστε ακόμη  Την εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης κι άλλων δημόσιων ΚΤΕΟ σκέφτεται ο Τοψίδης

Το βιογραφικό της πλούσιο, ανάλογο του πνεύματός της. Με πολύχρονη πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και ως επαγγελματίας η ίδια, έχει μάθει να μη φοβάται τίποτα, να προχωρά και να πετυχαίνει τους στόχους της.

Η Μαίρη μας περιέγραψε και τις πρώτες της στιγμές ως φοιτήτρια… Εμπειρίες που σίγουρα λίγοι μπορούν να ζήσουν. Τις ημέρες αυτές επιστρέφει στο Ρέθυμνο και σύντομα θα επανέλθει όχι μόνο στην Κομοτηνή αλλά και στην Αλεξανδρούπολη καθώς όπως μας αποκάλυψε δεν αποκλείεται να νοικιάσει σπίτι στην Αλεξανδρούπολη για το λόγο που αναφέραμε πιο πάνω…Θάλασσα.

Μαίρη σου ευχόμαστε καλά ταξίδια!

dscn1823