Στην Αλεξανδρούπολη ο Μανούσος Μανουσάκης για το Ουζερί Τσιτσάνης

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 28/1 ο Μανούσος Μανουσάκης για την προβολή της ταινίας του, Ουζερί Τσιτσάνης, στον Κινηματογράφο Ηλύσια. Ο σκηνοθέτης μετά τις προβολές της ταινίας, (σήμερα στις 19:00 και 22:00) και αύριο Πέμπτη στις 19:00, έχει συνομιλία με το κοινό και απαντάει σε ερωτήσεις.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με το γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

Σκηνοθεσία Μανούσος Μανουσάκης  – Με τους: Αντρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου

Το Alexpoli.gr βρέθηκε σήμερα στα Ηλύσια. Το κοινό είχε πολλές ερωτήσεις για τον κ. Μανουσάκη ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι το σενάριο γράφτηκε 3 φορές ενώ η προετοιμασία της ταινίας (μαζί με τα γυρίσματα), είχε διάρκεια 4 ετών. Η ταινία είναι βασισμένη βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Ο κόσμος ρώτησε τον κ. Μανουσάκη αν αυτή την ταινία την είδαν Γερμανοί, μιας και το θέμα της ταινίας είναι οι διώξεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και η γερμανική κατοχή. Ο κ. Μανουσάκης δήλωσε ότι στην πρεμιέρα της ταινίας, είχε βρεθεί ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην δεύτερη αποψινή προβολή, βρέθηκε γυναίκα που διαμένει στην Αλεξανδρούπολη και η μητέρα της ήταν Εβραία που είχε ζήσει τους διωγμούς των Γερμανών.

DSC_4654 DSC_4646 DSC_4643

 Newsroom Alexpoli.gr