Σφοδρές αντιδράσεις για τις προτάσεις της κυκλοφοριακής μελέτης Αλεξανδρούπολης

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για τις προτάσεις της β’ φάσης της κυκλοφοριακής μελέτης Αλεξανδρούπολης που τέθηκε σε διαβούλευση από το Δήμο. Με ρεπορτάζ του στο radiomax.gr ο δημοσιογράφος Γιάννης Ναλμπάντης δημοσίευσε χθες 20/1 τις βασικές αλλαγές που προτείνονται. Μεταξύ αυτών:

-Η μονοδρόμηση της παραλιακής οδού από την Πλ. Ελευθερίας προς και μέχρι το Πάρκο Εγνατία με φορά δυτική. Προτείνεται περιορισμός του σημερινού πλάτους οδοστρώματος σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην πλευρά των κτιρίων και παράλληλη παρά το κράσπεδο στάθμευση στη μια πλευρά αποδίδοντας τον υπόλοιπο χώρο προς το παραλιακό μέτωπο στους πεζούς και στους χρήστες ποδηλάτων.

-Η πεζοδρόμηση και ηπιοποίηση τύπου Woonerf του τμήματος της Εθνικής Αντιστάσεως μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της Μητρ. Ι. Καβύρη.

-Ο περιορισμός της διατομής της Λ. Δημοκρατίας στο κεντρικό της τμήμα μεταξύ Μοσχονησίων και Νικομήδειας και κατασκευή κεντρικής νησίδας.

Διαβάστε ακόμη  Ανακαίνιση των ΚΕΠ του Δήμου Αλεξανδρούπολης

-Η αντιδρόμηση της Διον. Σολωμού από Λ. Δημοκρατίας προς και μέχρι Εθν. Αντίστασης.

-Η μονοδρόμηση του τμήματος της Ελ. Φιλιππίδη μεταξύ Νικομήδειας και Διον. Σολωμού με φορά προς τη
Διον. Σολωμού.

-Η μονοδρόμηση της Καραολή & Δημητρίου από Τζαβέλα (Πλ. Ελευθερίας) συνέχεια Λ. Βασ. Αλεξάνδρου συνέχεια Απολλωνιάδος μέχρι το πάρκο Εγνατία με φορά δυτική.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ με τις αλλαγές που προτείνονται στο radiomax.gr

Στο μεταξύ στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού σήμερα στον Maximum FM 93,6 πολλοί πολίτες, είτε βγαίνοντας στον αέρα είτε στέλνοντας μηνύματα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους με πολλές αλλαγές που προτείνονται.

Newsroom Alexpoli.gr