Υπογράφτηκε το σύμφωνο μεταξύ Δημοτικής Κοινότητας Αλεξ/πολης και Επαγγελματιών Σαμοθράκης

Στην αποψινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης έγινε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας και του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης.

Ανάλογο σύμφωνο είχε υπογραφτεί και στο παρελθόν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και των δυο δήμων (Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης) όμως δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε στην πράξη ποτέ. Το σύμφωνο αποσκοπεί σε κοινές προσπάθειες μεταξύ των δυο πλευρών για προώθηση ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες και της Αλεξανδρούπολης αλλά και τις Σαμοθράκης.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Όλγα Βρετοπούλου με αφορμή το σύμφωνο σχολίασε “είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ξεκινά μια σειρά απο δράσεις που θα αναδείξουν τις δύο πατρίδες που αγαπώ την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη! Εύχομαι το εγχείρημα μας αυτό να βρεί και άλλους συνοδοιπόρους!”.

Διαβάστε ακόμη  Την εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης κι άλλων δημόσιων ΚΤΕΟ σκέφτεται ο Τοψίδης

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των επαγγελματιών Σαμοθράκης κ. Γλήνια στο Alexpoli.gr, θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια για σημαντικά ζητήματα. Για παράδειγμα στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών, μπορεί να προωθεί ως προορισμό και τη Σαμοθράκη ενώ από την πλευρά της η Σαμοθράκη κατά τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις για προβολή του νησιού, μπορεί ουσιαστικά να προωθεί και την Αλεξανδρούπολη καθώς οι όποιοι επισκέπτες φτάσουν στο νησί, θα περάσουν υποχρεωτικά από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Γλήνιας εκτιμά ότι το σύμφωνο αυτό πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη και ότι μόνο οφέλη μπορεί να φέρει και στους δυο Δήμους.

2 3