150 Φιλοζωικοί φορείς / Καλούν τον Μητσοτάκη να αλλάξει το νομοσχέδιο και να μην «καταδικάσει τα αδέσποτα»

Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει για τα ζώα συντροφιάς κατάφερε να τους βάλει όλους απέναντί της

Σε ανοιχτή τους επιστολή 150 φιλοζωικοί φορείς ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «επανεξετάσει, να αλλάξει και να μην προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση διατάξεις που θα σημάνουν τη καταδίκη των αδέσποτων για πολλά χρονιά ακόμη». Σε διαφορετική περίπτωση να το αποσύρει»

Οι φιλοζωικοί φορείς ζητούν την προστασία των ζώων και όχι τον εγκλεισμό τους σε άθλια κυνοκομεία της χώρας που απέχουν από την «προστασία», χαρακτηρίζοντας την έγκλημα κατά της ζωής. «Κανένα από τα ημίμετρα του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε καν να βελτιώσουν την κατάσταση στις αποθήκες αυτές ζωντανών πλασμάτων» σημειώνουν.

Τονίζουν επίσης ότι σε ένα νόμο για την προστασία των ζώων δεν χωράνε ούτε οι κυνηγοί, ούτε οι κτηνίατροι, ούτε οι εκτροφείς, παρά μόνο οι φορείς εκείνοι, που παγκόσμια αποτελούν τον πυλώνα της προστασίας τους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους φιλοζωικούς οργανισμούς .

Επισημαίνουν 13 σημεία του νομοσχεδίου που «πρέπει πάσει θυσία» να απαλειφθούν ή να προστεθούν πριν αυτό πάει στην Βουλή, σαν ελάχιστες προϋποθέσεις «για να μην έχουμε ένα νόμο, πολύ χειρότερο από αυτόν που έχουμε τώρα σε ουσιώδη ζητήματα». «Σε διαφορετική περίπτωση σας καλούμε να το αποσύρετε. Να μην επιτρέψετε να οδηγηθούν χιλιάδες ζώα σε κλουβιά και ευθανασίες, να μη συνεχίσει η Ελλάδα να είναι ένα απέραντο κολαστήριο ζώων, με τον νόμο αυτή τη φορά»

Ανάμεσα στα 13 σημεία που ζητούν να αλλάξουν είναι «ο εγκλεισμός υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγια, οι αυθαίρετες ευθανασίες, η εξόριση κυνοκομείων σε δυπρόσιτες περιοχές, ενώ ζητούν υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, και ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων». Ζητούν να μη μπαίνουν εμπόδια στην περίθαλψη, να καταργηθεί το δέσιμο των ζώων, να σταματήσει η κακοποίησή τους, να κλείσουν τα παράνομα εκτροφεία και να απαγορευτεί η ηλεκτρονική πώληση ζώων.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, ελπίζαμε, πιστέψαμε, στηρίξαμε, πανηγυρίσαμε για μια αλλαγή επιτέλους στη χώρα μας στη μελανή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της, που λέγεται αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Μια αλλαγή που όχι μόνο δε βλέπουμε να έρχεται αλλά αντίθετα προ των πυλών έχουμε μια μεγαλύτερη τραγωδία για τα εκατομμύρια αδέσποτα.

Μας είπαν αιθεροβάμονες γι αυτή την ελπίδα και την αισιοδοξία μας, μας είπαν αφελείς, μας κατηγόρησαν ότι τρέφουμε αυταπάτες και ότι οι ελπίδες μας ήταν φρούδες.

Προτιμάμε να είμαστε αιθεροβάμονες και καλόπιστοι παρά κακόπιστοι αλλά μέχρις ενός ορισμένου σημείου.150  φιλοζωικοί φορείς σας ζητάμε να τους διαψεύσετε.

Ζητάμε να τηρήσετε το λόγο σας για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, πολιτισμένο νόμο που θα προστατεύει πραγματικά τα ζώα και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί το νομοσχέδιο που ήλθε για διαβούλευση.

Ζητάμε να επανεξετάσετε, να αλλάξετε και να μην προωθήσετε στη Βουλή για ψήφιση διατάξεις που θα σημάνουν τη καταδίκη των αδέσποτων για πολλά χρόνια ακόμη.

Ζητάμε να βάλετε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας, ζητάμε να κλείσετε την πηγή που δημιουργεί τα αδέσποτα, ζητάμε να κλείσετε τα αυτιά στα κροκοδείλια δάκρυα κυκλωμάτων και συντεχνιών και στις μεγαλόστομες θεωρίες περί αντισυνταγματικότητας.

Ζητάμε την υποχρεωτική στείρωση για κα ποια χρόνια. Μη την ακυρώνετε, μην την παραπέμπετε στις ελληνικές καλένδες. Υπάρχουν αντίστοιχα τέτοια παραδείγματα σε χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα του Βελγίου.

Βάλτε το μαχαίρι βαθιά στο πρόβλημα και λύστε το. Κόψτε το Γόρδιο δεσμό που μας συνδέει με τα εκατομμύρια αδέσποτα της χώρας. Είναι στο χέρι σας και μόνο.

Ζητάμε αυτό που υποσχεθήκατε. Την προστασία των ζώων. Αλλά ο εγκλεισμός στα άθλια κυνοκομεία της χώρας πόρρω απέχει από την έννοια αυτή και είναι έγκλημα κατά της ζωής.

Αυτό είναι το έγκλημα και όχι η μόνο επωφελής για τα ζώα στείρωση, όπως διατείνονται μερικοί. Κανένα από τα ημίμετρα του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε καν να βελτιώσουν την κατάσταση στις αποθήκες αυτές ζωντανών πλασμάτων.

Διαβάστε ακόμη  Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου: «15α Βραβεία Πολιτισμού»

Κύριε Πρωθυπουργέ, σε ένα νόμο για την προστασία των ζώων δεν χωράνε ούτε οι κυνηγοί,  ούτε οι κτηνίατροι, ούτε οι εκτροφεις κοκ παρά μόνο οι φορείς εκείνοι, που παγκόσμια αποτελούν τον πυλώνα της προστασίας τους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους φιλοζωικούς οργανισμούς.

Εμπιστευτείτε μας.

Δεν θα σας κουράσουμε άλλο.

Επισυνάπτουμε τα 13 σημεία που πρέπει πάσει θυσία να απαλειφθούν ή να προστεθούν στο σχέδιο νόμου πριν αυτό έλθει στην Βουλή.

Είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να μην έχουμε ένα νόμο, πολύ χειρότερο από αυτόν που έχουμε τώρα σε ουσιώδη ζητήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση σας καλούμε να το αποσύρετε. Να μην επιτρέψετε να οδηγηθούν χιλιάδες ζώα σε κλουβιά και ευθανασίες, να μη συνεχίσει η Ελλάδα να είναι ένα απέραντο κολαστήριο ζώων, με τον νόμο αυτή τη φορά.

Θα μας βρείτε κάθετα διαφωνούντες σε κάτι τέτοιο. Και θα είμαστε ανυποχώρητοι και ανυποχώρητες. Είμαστε φιλήσυχοι πολίτες που απεχθανόμαστε όμως τη βία  σε κάθε ανήμπορο πλάσμα αλλά ταυτόχρονα και επαναστάτες με αιτία.

Οι φιλόζωοι της χώρας δεν θα ανεχτούν άλλη κοροϊδία, δεν αντέχουν άλλη οδύνη. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη βαρβαρότητα, δεν θέλει άλλα αδέσποτα.

Όσα κι αν εγκλειστούν στα κυνοκομεία πάλι έξω θα είναι κατά εκατομμύρια. Οι λόγοι έχουν κατά κόρο αναλυθεί.Μην δαπανάτε και πετάτε εκατομμύρια σε κυνοκομεία.  Κάντε με τα χρήματα αυτά  στειρώσεις αδέσποτων  και δημοτικά κτηνιατρεία..

Τόσο απλή και αποτελεσματική λύση, που φωνάζει από μακριά,  αλλά που δυστυχώς κανένας από τους αρμόδιους τους πρώην και τους νυν δεν την υιοθετεί.

Απορίας άξιον το γιατί.

Με εκτίμηση, οι παρακάτω φορείς:

Τα 76 σωματεία της Π.Φ.Π.Ο

Τα 8 σωματεία της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής κ Σαρωνικού με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης Ζ.Ε.Η.

Η Πανελλήνια Ομάδα κατά της κακοποίησης των Ζώων

Κερκυραϊκή Εταιρεία Προστασίας Ζώων

Ελληνικό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ζώων

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας

Φιλοζωική Βοήθεια Μεριμνώ

Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης ζώων Σαλαμίνας

Φ.Σ. Η Κιβωτός του Νώε Χανιά

Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης ζώων Αργολίδας

Takis shelter Ιεράπετρα

Φιλοζωικό Σωματείο φίλοι ζώων και ανθρώπων

Skiathos Cat welfare association

Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης των ζώων Ναυπλίου

Κιβωτός του Θοδωρή, Χίος

Φιλοζωικός Σύλλογος Ν.Φιλαδέλφειας

Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου

The Cat’s Pysamas

Φίλοι Ζώων Καρπάθου

Φιλοζωικό Σωματείο Εορδαίας Αδέσποτη Στοργή

Φιλοζωικό Σωματείο “Αδέσποτη Ελπίδα”

Σύλλογος Φιλόζωων Πτολεμαΐδας

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Το Νησί

Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Πτολεμαΐδας “Οι Αδέσποτοι Ήρωες”

Φιλοζωική Ομάδα Ένας Ήρωας Θεσσαλονίκη

Φ.Σ. Αταλάντης Ζώα χωρίς όνομα

Φ.Σ. Κομοτηνής ΛΑΙΜΑ

Φιλοζωική Ένωση Κρυονερίου ΦΕΚ

Αδέσποτες Φωνές Stray Voices

Φιλοζωική Εθελοντική Ένωση Μοσχάτου Ταύρου Ρέντη Νίκαιας

Φιλοζωική Κρεστενών

Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας

Φιλοζωικός Σύλλογος Σαλαμίνας ΚΑΡΔΙΑ

Σύλλογος ΣΠΟΑΖΕ Ερυθρών

Φιλοζωική Μαλεσίνας

Φιλοζωική Ένωση Κομοτηνής-Μαρωνείας-Σαπών

Οικολογική Συμμαχία Περιφέρειας Αττικής

zoosos.gr δημοσιογραφικό φιλοζωικό blog

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ (πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)

Φιλοζωική Ομάδα Κισσάμου

Φιλοζωική Ένωση Περιστερίου

Φιλοζωικό Σωματείο Αγ. Βαρβάρας

Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Θερμαϊκού ο Σείριος

Φιλοζωικός Σύλλογος Ε.Φ.Α.Λ.

Φιλοζωική Ομάδα Βούλας

ΚΟΡΩΠΙ (πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς

Σχέσεις Στοργής Κιάτο

Φιλοζωική Ένωση Άργους Ορεστικού

Ορμή, Φιλοζωική Ένωση Δήμου Θερμαϊκού

Φιλοζωική Ομάδα Λαγονησίου

Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας

Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας

ΣΚΟΠΕΛΟΣ( πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)

Φιλόζωοι Άσσου Κορινθίας

Ζωοφιλικός Σύλλογος Πετρώματος

Φιλοζωικός Σύλλογος Λοκρίδας

Ζωοφιλική Καλύμνου hands of Kalymnos

Φιλοζωική Αιγάλεω Οι Άγγελοι των Δρόμων

Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων

Φιλοζωική Ένωση Δήμου 3 Β

Φιλοζωική Ένωση Βούλας

Φιλοζωική Περιβαλλοντική Κίνηση Δραπετσώνας

Φορείς για τα Δικαιώματα των Ζώων

Dreamdancers Θεσσαλονίκη

Vegan22 Greece

Δράση για την Άγρια Ζωή

Social Spirit Greece

Liber Animal

Patras For All Animals

Αυγή