Κατά 16 μήνες πίσω ‘χτυπά’ το έργο του δημοτικού σφαγείου των Φερών, μετά την παράταση που αναγκάστηκε να δώσει ο δήμος στην ανάδοχο εταιρεία, αφού οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί οφείλονται στις υπηρεσίες του και όχι στον εργολάβο.

Το έργο θα έπρεπε, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2021, ωστόσο, πλέον, οδεύει για τον Φεβρουάριο του 2023.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που ανέβηκε στη Διαύγεια, η άδεια δόμησης για το έργο, εκδόθηκε στις 13-10-2020, με καθυστέρηση 9 μηνών και 20 ημερών μετά την προβλεπόμενη από τα συμβατικά τεύχη ημερομηνία, δίχως να υπάρχει υπαιτιότητα του αναδόχου, σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα σε οικία στην οδό Εμπορίου

Παράλληλα, ο δήμος δεν έχει φροντίσει ακόμη να προβεί στις εργασίες μεταφοράς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοτάξιο αν και είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο οι εργασίες αυτές αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάσημα, εκτός κι αν προκύψουν νέα, γραφειοκρατικά εμπόδια…