Η 4η Εκδήλωση Παραδοσιακών Ποικιλιών έρχεται στην Αλεξανδρούπολη

Εκδήλωση παραδοσιακών ποικιλιών διοργανώνει αύριο (Τετάρτη 15 Μαΐου) στην Αλεξανδρούπολη η Τοπική Ομάδα ΠΕΛΙΤΙ Έβρου, με την υποστήριξη του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ) και του 3ο Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, καθώς και των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στον χώρο των θερμοκηπίων του Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης (κοντά στο Πολυκοινωνικό), ενώ στους παρευρισκόμενους θα δοθούν δωρεάν φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και λουλουδιών. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν εργαστήρια, ομιλίες, καθώς και μια έκθεση φωτογραφίας.

Οι ομιλητές

Για τη σημασία της καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων θα μιλήσει ο Αριστοτέλης Παπαγεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., ενώ η Θεοδοσία Δραγουμάνη, μέλος της Τ.Ο. ΠΕΛΙΤΙ Κομοτηνής, θα αναπτύξει τους στόχους της κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ.

Διαβάστε ακόμη  Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης «ψηφίζει» Λαμπάκη

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα εξής σχολεία:

Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης , Γυμνάσιο Άνθειας, Γυμνάσιο Φερών, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και 3ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.