5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Η αλήθεια είναι ότι γίνονται λάθη στη διακόσµηση σε πολλά σπίτια. Λίγο η απειρία, λίγο η ανάγκη µας να έχουµε ένα σπίτι µοντέρνο πέφτουµε σε παγίδες! Αυτή τη φορά λοιπόν, εξηγούµε ποια είναι αυτά τα σηµεία της διακόσµησης που συχνά είναι παγίδες και τι πρέπει να κάνουµε για να αποφύγουµε τα λάθη ή και να τα διορθώσουµε!

 

  1. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΛ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MOODBOARD

Όσα περισσότερα τα στιλ στο interior design άλλη τόση και η ζαλάδα σας! Τα πράγµατα ίναι πιο απλά από όσο φαντάζουν! Ξεφυλλίζοντας περιοδικά, διαβάζοντας blogs διακόσµησης και κάνοντας βόλτα σε καταστήµατα µε είδη σπιτιού αυτό που θα πετύχετε είναι να ενηµερωθείτε. Δεν κάνουµε copy paste στο χώρο µας την πρόταση καποιας από τις παραπάνω πηγές! Δεν είναι όλα για όλους. Το προσαρµόζουµε στη δική µας αισθητική και τις δικές µας ανάγκες! Μόνο έτσι θα νιώθουµε όµορφα στο χώρο µας!

22

  1. ΒΑΨΙΜΟ ΧΩΡΩΝ

33Ο κανόνας είναι ένας εδώ: πρώτα επιλέγουµε έπιπλα και στιλ και µετά βάφουµε! Δεν µπορούµε να πετύχουµε άρτιο αποτέλεµα αισθητικά αν δεν λάβουµε υπόψιν τα δεδοµένα µας. Τα χρώµατα που θα διαλέξουµε από την βεντάλια µας στο χρωµατοπωλείο πρέπει να τα µελετήσουµε στον δικό µας χώρο για να είµαστε σίγουροι ότι θα είναι αυτό που έχουµε ήδη φανταστεί. Να λαβουµε υπόψιν τον φωτισµό µας φυσικό και τεχνητό. Προσπαθήστε οι χώροι σας να διατηρούν ένα στυλ διακόσµησης. Το καθιστικό σας, τα υπνοδωµάτια και οι υπόλοιποι χώροι να έχουν αρµονία. Είναι λάθος να προσαρµόζουµε ένα στυλ διακόσµησης σε κάθε χώρο ξεχωριστά σαν να είναι µονάδες!

3. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ PLEASE!
Μην ξεχνάτε το µέτρο σας όπου κι αν πηγαίνετε! Με το µάτι απλά δουλειά δεν θα κάνετε! Είναι σηµαντικό όταν πηγαίνετε να διαλέξετε έπιπλα να τα βλέπετε από κοντά, να τσεκάρετε αν η καρέκλα της τραπεζαρίας είναι βολική ή αν το καθιστικό είναι αναπαυτικό σύµφωνα µε την συχνότητα που το χρησιµοποιείτε αλλά είναι ακόµη πιο σηµαντικό να έχετε τις ακριβείς του διαστάσεις! Όσο κι αν σε κάποιους από εσάς φαντάζει παράξενο, αλλη εικόνα µεγέθους έχουµε σε µια έκθεση επίπλων κι άλλη στο χώρο µας. Εννοώντας και το αισθητικό κοµµάτι αλλά και το εργονοµικό! Όσο πιο πολλές διαστάσεις γνωρίζουµε για τον χώρο µας τόσο πιο διαβασµένοι και προετοιµασµένοι θα είµαστε για τις αγορές µας! Η κλίµακα είναι ο κανόνας µας!

δδ

  1. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ

Σε αυτό το πεδίο τα λάθη είναι πολλά! Από πού να ξεκινήσω; Από τα διακοσµητικά; Τα οποία είναι παντού και πολλά; Από τους πίνακες; Οι οποίοι κρεµιούνται σε λάθος ύψος; Από τις κουρτίνες που τοποθετούνται πολύ χαµηλά; Από τα χαλιά; Τα οποία ή βγαίνουν µικρά ή πολύ µεγάλα; Γενικώς θέλει µέτρο και σκέψη. Πολλή σκέψη. Και µην το γελάτε καθόλου! Μπορεί να χαλάσετε τελείως το στιλ του σπιτιού σας από όλα αυτά! Είναι πολλά τα σπίτια που µε έναν επαναπροσδιορισµό σε όλα αυτά και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ µπορείτε να τα σώσετε!

Κανόνας κουρτινών: τις κρεµάµε από ψηλά. Πάντα. Εκτός βεβαίως αν υπάρχει δοκάρι που κι εκεί ίσως βρίσκεται λύση. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο εντυπωσιακό θα φαίνεται το σπίτι σας!

444

Κανόνας διακοσµητικών: Περιορίστε τα! Άλλωστε θέλουν κάθε λίγο και λιγάκι ξεσκόνισµα! Αν βεβαίως έχετε µινιατούρες και γενικότερα µια συλλογή που δεν θέλετε να ποχωριστείτε φροντίστε να την εντάξετε σε µια ραφιέρα ή σε µια βιτρίνα και αυτοµάτως θα αποκτήσει µεγαλύτερη αξία! Γενικότερα είναι κρίµα να γεµίσετε το σπίτι σας µε όσα διακοσµητικά σας αρέσουν!

555

Κανόνας έργων τέχνης: Πάντα τα κρεµάµε έτσι ώστε το µάτι µας να πέφτει στο κέντρο του πίνακα!Ούτε πιο ψηλά ούτε πιο χαµηλά! Αυτό! Απλά!

6666

Κανόνας χαλιών: Ποτέ µικρότερα! Είναι ο πίνακας δαπέδου στο σπίτι µας! Πρέπει στο χαλί της τραπεζαρίας µας να πατάνε και οι καρεκλες την ώρα που καθόµαστε κι όχι µονο τα δυο τους ποδαράκια! Στο καθιστικό µας ωστόσο εξαρτάται και από την διαρύθµιση που έχουµε! Σκεφτείτε απλά ότι είναι ένας καµβάς! Οπότε must η σωστή επιλογή διαστάσεων, χρωµάτων και στιλ!

5555

  1. ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλο θέµα ο φωτισµός! Το λάθος εδώ είναι µεγάλο! Μπορείς να καταστρέψεις ή να αναβαθµίσεις αυτό που ήδη έχεις δηµιουργήσει στο σπίτι σου! Κι εξηγώ αµέσως το γιατί! Συνήθως αυτό που γίνεται είναι να αρκείστε στο κρεµαστό βασικό φωτιστικό του χώρου. Δεν είναι όµως έτσι! Ένας είναι ο κανόνας εδώ: παιχνίδι µε τις σκιές. Γιατί οι σκιές µας είναι αυτές που θα δώσουν αυτό το κάτι πιο αρτίστικο στο χώρο µας.

1

Και οι σκιές πώς δηµιουργούνται; Μα φυσικά από διάφορες πηγές φωτός! Σωστά καταλάβατε. Δεν µένουµε µόνο στην µία. Δηµιουργούµε στο χώρο µας πολλές. Με κρυφό φωτισµό,µε επιδαπέδιο σε κάποια γωνία,µε επιτοίχιο σε κάποιο τοίχο που έχουµε πίνακα ή καποια σύνθεση φωτογραφικού υλικού. Κι αν έχουµε φροντίσει να ντιµάρονται οι πηγές αυτές ακόµη καλύτερα! Έτσι έχουµε την δυνατότητα να κάνουμε ένα παιχνίδι στο χώρο µας και ανάλογα µε την συνθήκη να φαίνεται διαφορετικός!

22

Αυτά είναι τα 5 βασικά λάθη! Ωστόσο αν θεωρήσω ότι αυτά τα λάθη δεν τα κάνετε, είµαι σίγουρος ότι το σπιτάκι σας µπορεί να γίνει project για φωτογράφιση! Αν πάλι όχι, όλα διορθώνονται στη διακόσμηση! Γιατί όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει και συγχώρεση!

Δηµιουργικές ώρες εύχοµαι σε όλους τους φίλους του Alexpoli.gr

/////////////////////////////////////////

#Ask Greg