94 προσλήψεις για την καθαριότητα του ΠΓΝΑ

Σε 94 προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας προχώρησε η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με απόφαση του Διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη στις 3/10/2018. Οι προσλήψεις των 94 ατόμων έχουν χρονική διάρκεια από τις 16/10 ως τις 31/12 και οι συμβάσεις προβλέπουν 6ωρη εργασία 5 μέρες την εβδομάδα.

Σημειώνεται πως στις προθέσεις της Διοίκησης του ΠΓΝΕ, είναι σταθερά η σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας σε τομείς όπως η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη, ώστε να μην χρειάζεται πλέον η συνεργασία με εργολάβους. Η αρχή, προς αυτή την κατεύθυνση, έγινε τον Μάρτιο του 2018, με 27 προσλήψεις στους τομείς της φύλαξης και της σίτισης. όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Αδαμίδης, «το ΠΓΝΕ βάζει τέλος στην εποχή των εργολάβων στον χώρο της υγείας».

Διαβάστε ακόμη  Φίλοι Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης: Κουβέντα από τους υποψήφιους για τηναντιπλημμυρική προστασία

Το σημαντικό στοιχείο από την αποχώρηση των εργολάβων είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται καλύτερα και απολαμβάνουν στοιχειώδη δικαιώματα που με τον εργολάβο δεν μπορούσαν ούτε καν να διεκδικήσουν.  Προκύπτει, όμως και ένα ακόμη όφελος σύμφωνα με όσα κατά καιρούς αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου, που ίσως δεν γίνεται εμφανές με την πρώτη ματιά. Με τα ίδια ή και λιγότερα που μέχρι τώρα δίνονταν στον εργολάβο βελτιώνονται οι υπηρεσίες. Με την απαλλαγή από τους εργολάβους, γίνεται επίσης έλεγχος στα αναλώσιμα και τα εργαλεία καθαριότητας, έλεγχος που πριν δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει με την συνεπαγόμενη εξοικονόμηση χρημάτων.