Αλεξανδρούπολη: Τα φύκια βγήκαν στην στεριά…

Για άλλη μία φορά, οι ακτές της Αλεξανδρούπολης έχουν γεμίσει με φύκια, τα οποία «ξεβράζει» διαρκώς το θρακικό πέλαγος.

Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο κι έχει κάνει την επανεμφάνισή του εδώ και καιρό, ωστόσο, ο νοτιάς των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τη θαλασσοταραχή, έχουν δημιουργήσει σε αρκετά σημεία της ακτογραμμής «βουναλάκια» από φύκια.

Για την ώρα, η κατάσταση είναι… ελεγχόμενη, ωστόσο, πριν από περίπου 2 χρόνια οι ποσότητες των φυκιών που είχαν βγει στην ακτή ήταν πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα.

Σε πολλές περιοχές, είχαν δημιουργηθεί μεγάλοι όγκοι από φύκια, τα οποία έμειναν για πολύ καιρό στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεραθούν από τον ήλιο, να αρχίσουν να συγκεντρώνουν πολλά έντομα και να προκαλείται έντονη δυσοσμία.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Με πολλά μποφόρ και λίγες τοπικές βροχές η Μεγάλη Τρίτη – Η πρόγνωση μέχρι το Μεγάλο Σάββατο

Μάλιστα, επειδή ήταν θερινή περίοδος, υπήρχαν και παράπονα από λουόμενους, ενώ η δυσάρεστη μυρωδιά που αναδίδονταν, σε συνδυασμό  με τη ζέστη, δημιουργούσαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυρίως τις βραδινές ώρες, όταν ο κόσμος έκανε τη βόλτα του στην παραλιακή της πόλης.  Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά, το φαινόμενο δεν θα έχει τόσο μεγάλη έκταση και ένταση…