Υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της παράταξης Ζαμπούκη ο Τρ. Αρβανιτίδης

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είχε εκπλήξεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως, διότι, μετά από την προσφυγή του Β. Λαμπάκη στην Αποκεντρωμένη, ακυρώθηκε η Έγκριση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2020​​ ​​ και έπρεπε να ληφθεί νέα Απόφαση έως 31-12-2019.​​ 

Κατα την χθεσινή ψηφοφορία ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτιδης υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της παράταξης του Γιάννη Ζαμπούκη κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στην παράταξη Λαμπάκη. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθεί θέμα διαγραφής.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής πέρασε με 21 ψήφους, ενώ η πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης συγκέντρωσε μόλις 9 ψήφους.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Κιζιρίδης τόνισε πως το Νοέμβριο ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε χωρίς παρατηρήσεις από την οικονομική υπηρεσία. Είπε επίσης ότι στην συνεδρίαση του Νοεμβρίου, οι παρατάξεις που ήταν παρούσες κατέθεσαν δικές τους απόψεις και προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογούνταν για τις επικείμενες αναμορφώσεις.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης, ανέφερε πως ο προϋπολογισμός, κατά 95%, έχει τη σφραγίδα της δικής του παράταξης. Τόνισε ακόμη πως «ούτως ή άλλως ,η Αποκεντρωμένη ήταν υποχρεωμένη, επειδή παραβιάστηκε κατάφωρα ο νόμος, αυτεπάγγελτα, να ακυρώσει την απόφαση». Ακόμη αναφέρθηκε σε δύο σημεία της εναλλακτικής πρότασης της παράταξής του, στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, η οποία προέκυψε μέσα από την κυκλοφοριακή μελέτη την οποία συνέταξαν 7 συγκοινωνιολόγοι.

«Είπατε τεράστιο όχι σε αυτό που έχει ανάγκη η πόλη, όπως επιστημονικά αποδείχθηκε» συμπλήρωσε.

Ο Γιάννης Καρυπίδης από την ΑΝΑΣΑ επέριψε ευθύνες στο προεδρείο το οποίο, όφειλε να προστατεύσει το σώμα. «Δεν θα φτάναμε να συζητάμε για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα μήνα, πριν την αλλαγή του χρόνου, ξανά τον προϋπολογισμό, θα το είχαμε αποφύγει, με όλο το σεβασμό, αν ήσασταν πιο προσεκτικοί και διαβασμένοι», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη  Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ συναντήθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου

Ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης» Βαγγέλης Μυτιληνός, είπε μεταξύ άλλων «καταθέσαμε κατά την πρώτη συνεδρίαση τις ενστάσεις μας και υπήρξε η δέσμευση ότι θα μπουν οι προτάσεις μας στις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος. Δεν περνάμε απλά την ώρα μας εδώ μέσα και δεν μας έχει κανείς υποχρέωση. Δεν σας τιμά κ. Λαμπάκη να λέτε για θέσεις και συμφωνίες, είμαστε ξεκάθαροι, πολλές φορές έχουμε καλέσει σε συναίνεση, θα ήθελα να το ανακαλέσετε αυτό που είπατε».

Αναφορικά με την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, είπε πως είναι λάθος να κλείσουμε όλο το ιστορικό κέντρο, ενώ δεν υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ μετά και τις πρόσφατες μειώσεις μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης.

Ο κ. Δευτεραίος από την Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στο θέμα των πεζοδρομήσεων, λέγοντας πως δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση υποδομές που να στηρίζουν μία τέτοια ανάπλαση. Συμπλήρωσε ακόμη πως η παράταξή του διαφωνεί με τις προτάσεις για τον προϋπολογισμό, αφού έχουν τη φιλοσοφία των ισοσκελισμένων εσόδων και εξόδων, που οδηγούν σε δανεισμό και επιβάρυνση του λαού.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για μία νέα πορεία» Δημήτρης Λαζόπουλος έκανε λόγο για την επανάληψη της συζήτησης που οφείλεται στην «αστοχία των 4 «κάπα»: Κολιού, Κιζιρίδη, Κατσαντούρα και Κατσιάνη.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης σημείωσε πως όλοι επιζητούν και επιθυμούν τη συναίνεση, αλλά «ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν να κάνουν αντιπολίτευση στην προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ έχουμε νέα δημοτική αρχή κι ενώ ούτε προεκλογικά μιλούσαν».